Nå advares BMW-eiere

03/10/2023 12:11

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå advarer dem.

Apple hadde en litt tøff lansering med iPhone 15 forrige måned.

Det er mange rapporter om at den nye Pro-modellen blir ubehagelig varm å holde, og det nye "fine woven" dekselet er utsatt for stygge riper. Vel, det ser ut til at de har fått et annet problem også.

I følge Macrumors-nettstedet opplever flere iPhone 15-brukere at de ikke lenger kan bruke Apple Pay. Fellesnevneren er trådløs lading i BMW.

- 2022 BMW med trådløs lader. Jeg la min ei uke gamle iPhone 15 Pro på laderen, og da jeg plukket den opp, ble skjermen helt hvit og jeg måtte vente en time for at den skulle starte på nytt. Meldingen sa noe om «emergency restore». Så sluttet Apple Pay å virke. Jeg fikk en erstatningstelefon fra Apple i går fordi de ikke klarte å fikse det. Apples kundeservice skrev: «kjørte Mobile Resource Inspector (diagnose), fant problemer med Apple Pay-sensoren», skriver en av forumsbrukerne.

Alle som la merke til dette problemet i forumtråden hadde en iPhone 15 Pro, så det er uklart om det gjelder alle nye modeller.

Personen som først satte søkelys på problemet, kjører en BMW X5 og er for tiden på en tredje telefon etter å ha hatt dette problemet på to av telefonene sine.

Noen av de berørte brukerne var i stand til å lade andre modeller uten problemer.

BMW trådløse ladeplate er utstyrt med en NFC-leser slik at du kan bruke mobiltelefonen som nøkkel. Lading med en slik ladeplate ser imidlertid ut til å ha skadet iPhone 15 Pros NFC-brikke.

Kanskje dette problemet kunne gjelde flere enn BMW, hvis de valgte samme løsning med ladeplaten.

- Vi har ikke fått noen kundehenvendelser rundt denne problematikken. Med det sagt, så har vel heller ikke iPhone 15 vært på markedet i mer enn ei drøy uke; vi ønsker derfor heller ikke å konkludere med noe, skriver kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge i en e-post til Elbil24, som samtidig understreker at produsenten ikke har gjort noen endringer på digital key-funksjonaliteten.

Foreløpig, hvis du har kjøpt en iPhone 15-modell og har en ladeplate med innebygd NFC-leser, anbefales det å lade med kabel.