Nå kan innbruddstyvene se om du er på ferie

07/08/2024 16:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Innbruddstyvene finner stadig på nye metoder for å komme seg inn der de ikke hører til. Nå skal du holde øye etter en bunke jord.

Det høres enkelt ut, men det er faktisk ganske genialt. Nylig er det funnet små hauger med hagejord ved dørmatten eller dørtrinnet til flere hjem i Rotterdam i Nederland. Og det har vist seg at det ikke er helt uten grunn at jorda er plassert på den måten.

Innbruddstyver bruker den til å sjekke om beboerne er hjemme. I så fall vil beboerne ønske å fjerne jorda, da de selvfølgelig ikke ønsker å ha den liggende foran inngangsdøren.

Innbruddstyvene finner ofte på slike triks for å vurdere om det er trygt for dem å slå til. Det kan også være tape, en gren eller et stykke papir ved dørkarmen: hvis det fortsatt er der etter to dager, er beboerne garantert borte noen dager. Det er også noen ganger plassert småstein i en sti opp til inngangsdøren.

Tips for å unngå innbrudd

Skal du snart på ferie og er redd for innbrudd? Her er noen tips for å redusere risikoen:

  • Sørg for at hjemmet ser bebodd ut. Ingen hauger med post på dørmatten og ingen gjentrukkede gardiner.

  • Bruk en timer for belysningen. Hvis lyset plutselig slår seg på, ser det ut som det ble gjort manuelt. Da MÅ jo noen være hjemme, ikke sant?

  • Be noen av og til endre noe rundt huset. For eksempel Åpne og lukk gardinene, slå av og på lys eller sett tallerkener og glass på bordet eller ved kjøkkenbenken.

  • Del så lite som mulig om ferien din på sosiale medier. Innbruddstyver er mer observante enn du tror.

Dessverre er det ikke mulig å sikre seg fullstendig mot innbrudd. Du kan gjøre mye for å unngå det, men det er ikke mulig å sikre seg 100% mot det. Likevel er det en veldig god idé å gjøre en innsats for å holde innbruddstyver unna.