Nav kommer med advarsel: IKKE trykk

16/10/2023 15:19

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå kommer de med en advarsel.

Det har dukket opp flere svindel nylig som inviterer mottakere til å logge på og oppgi personlig informasjon.

Mandag ettermiddag ber Nav folk være oppmerksomme.

- Har du fått SMS som ser ut til å komme fra Nav, med melding om at du har fått en ny beskjed fra Nav? Dette kan være svindel, skriver etaten.

Nav oppfordrer folk til å melde fra om mistenkelige tekstmeldinger eller e-poster.

- Er du usikker på om meldingen du har mottatt faktisk kommer fra Nav? Ikke klikk på lenken. Den beste beskyttelsen mot svindel er at du aldri gir fra deg personlige opplysninger uten å være innlogget på nav.no.

Dersom du allerede har oppgitt kontonummer, sikkerhetskoder eller kredittkortinformasjon, anbefaler Nav å sperre kortene eller bankkontoene så raskt som mulig.

Nav gir også følgende tips for å unngå svindel:

  • Se nøye på SMS-er og e-poster du får. Ta en kritisk vurdering og sjekk avsender, og tenk over om dette kan være riktig. Sunn skepsis er aldri feil.

  • Sammenlikn e-postadressen med ekte e-poster du har mottatt tidligere. Se spesielt etter falsk avsenderadresse, dårlig språk og stavefeil. De kriminelle blir stadig flinkere til å produsere falske e-poster og SMS-er.

  • Vær særlig oppmerksom hvis du i en SMS eller e-post blir bedt om å oppgi sensitive opplysninger som kontonummer eller sikkerhetskoder.

  • Ikke åpne vedlegg fra ukjente, ikke klikk på lenker ukritisk. Skriv selv inn nettadresser i nettleseren.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.