Nav med melding: Dette er annerledes i desember

13/12/2023 15:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse datoene gjelder.

Skattetrekket for desember varierer avhengig av typen stønad man mottar, og derfor er det noen som er unntatt skatteplikt, mens andre blir belastet med halv skatt. Dette er imidlertid ikke den eneste forskjellen når det gjelder Nav-utbetalingen i desember.

I enkelte tilfeller er det ulike utbetalingsdatoer sammenlignet med det vanlige mønsteret. For eksempel blir barnetrygd og kontantstøtte vanligvis utbetalt den 30. i måneden, men i desember skjer utbetalingen allerede den 15.

Når det gjelder alderspensjon, som normalt utbetales den 20. hver måned, vil utbetalingsdatoen være den tolvte i desember. Det skriver DinSide.

Dette gjelder også for andre stønader som avtalefestet pensjon, forhøyet hjelpestønad, gjenlevende pensjon, hjelpestønad, grunnstønad, krigsstønad, menerstatning, minstepensjon, overgangsstønad, stønad til barnetilsyn, og uføretrygd.

Dersom stønaden din ikke er nevnt i denne artikkelen, anbefales det å sjekke betalingsoversikten for å fastslå den nøyaktige utbetalingsdatoen.

I desember er det ikke alle som mottar ytelser fra Nav som må betale skatt, mens enkelte blir trukket halv skatt. Skattetrekket i desember avhenger av typen stønad man mottar.

Noen av utbetalingene som er fritatt for skattetrekk i desember inkluderer avtalefestet pensjon (AFP), alderspensjon, ytelser til tidligere familiepleier, ytelser til gjenlevende ektefelle og introduksjonsstønad.

Videre er det flere som har halvt skattetrekk i desember, inkludert foreldre- og svangerskapspenger, kvalifiseringsstønad, overgangsstønad, pleiepenger, opplæringspenger, omsorgspenger, sykepenger (kun for desemberutbetalinger som utbetales i desember), supplerende stønad, ventelønn, og uføretrygd.

Hvis du har valgt frivillig skattetrekk på pengestøtten din, vil dette også bli trukket i desember, med mindre du gir beskjed om å stoppe det.