Netflix blir saksøkt for millioner for produksjon av 'Baby Reindeer'-serien

18/06/2024 14:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Netflix blir nå saksøkt for millioner.

Fiona Harvey har anlagt søksmål mot Netflix med krav på 170 millioner dollar, og hevder at hennes skildring i serien «Baby Reindeer» har skadet hennes rykte.

Harvey hevder hun er inspirasjonen for karakteren Martha, spilt av Jessica Gunning, og anklager showet for å feilaktig fremstille henne som en stalker som satt i fengsel.

Harvey kom frem i begynnelsen av mai og avslørte at hun tror hun blir rollebesatt som Martha, som i serien blir vist stalking-skaperen Richard Gadd.

I showet sender Martha tusenvis av e-poster, ringer ofte, dukker opp hjemme hos Gadd og angriper til og med kjæresten hans. Martha blir til slutt dømt for forfølgelse og sendt i fengsel.

Harvey hevder at Netflix og Richard Gadd feilaktig fremstilte henne som en kriminell.

"Denne påstanden (om at det er en sann historie) er den største løgnen som noen gang er fortalt i TV-historien," sa Harvey i søksmålet sitt, som ble anlagt i Netflix hjemstat California. Hun mener at begjæringen har skadet hennes omdømme og liv alvorlig.

Til tross for Netflix og Gadds forsøk på å skjule den sanne identiteten til kvinnen som er avbildet, identifiserte internettaktivister raskt Harvey ved å sammenligne innlegg fra sosiale medier fra serien med originale innlegg som fortsatt var offentlig tilgjengelig. Dette førte til en bølge av online gransking rettet mot Harvey.

Harveys søksmål hevder at Netflix og Gadds handlinger var drevet av grådighet og et ønske om berømmelse, og prioriterte seertall og fortjeneste fremfor sannhet.

Hun hevder at skaperne av showet bevisst har fabrikkert deler av hennes livshistorie for å skape en mer dramatisk historie, noe som har fått alvorlige personlige konsekvenser for henne.

Netflix hevder at serien er en sann historie og at det ble tatt skritt for å beskytte identiteten til de involverte.

Richard Gadd står også ved nøyaktigheten til hendelsene som er avbildet i showet. Harveys juridiske team insisterer imidlertid på at begjæringen ikke bare er falsk, men ærekrenkende, noe som har forårsaket betydelig stress og skade på hennes personlige og profesjonelle liv.