Noen stjeler medisinen på pleiehjemmet: Flere ansatte sparket

03/09/2024 07:55

Yvonne

Nyheter
Nå er to medarbeidere sparket etter at det har forsvunnet medisin fra pleiehjemmet over lang tid.

Mange eldre på syke- og pleiehjem har bruk for medisiner, og det er normalt et stort forbruk av diverse medikamenter på slike steder. Dessverre kan det også være fristende å forsyne seg av medisinskapet til eget bruk.

Nå har et medisintyveri fått konsekvenser for de ansatte.

Minst to ansatte er oppsagt etter å ha blitt tatt med fingrene litt for langt nede i pilleglasset.

Horsens kommune i Danmark har vært rammet av en rekke mystiske hendelser i det siste. Fem ulike sykehjem har opplevd betydelig svinn i medisiner. Det er snakk om morfintabletter, smerteplaster og morfinplaster. Ved to omsorgsboliger ble to ansatte oppsagt etter at det ble registrert en nedgang i medisinbeholdningen på pleiehjemmet hvor de jobbet.

Som følge av tyveriene har kommunen endret rutinene for utdeling av medisin, og det er kjøpt inn bokser med hengelås hvor medisinen oppbevares og kun et begrenset antall ansatte har nøkler til.

Stort problem
TV 2 Øst Jylland kan dokumenter at det i perioden fra våren 2023 til sommeren 2024 har forsvunnet medisin fra ett eller flere omsorgsboliger i minst 38 kommuner i regionen.

I minst 18 kommuner har politiet vært involvert i sakene.

"Det er vanskelig å avdekke legemiddelunderslag med mindre den ansatte blir tatt på fersk gjerning", forklarer Helse- og eldresjef i kommunen, Maila Tandrup til TV 2 Øst Jylland.

Hun forklarer at det vil bli sett på som grovt kontraktbrudd hvis det kan bevises at en ansatt stjeler medisinen fra de eldre.

"Vi er veldig triste over situasjonen, og vil gjøre alt vi kan for å finne ut av hva som har skjedd og skape større trygghet fremover", sier Tandrup.