Nordmenns favorittdestinasjon øker prisene

14/12/2023 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå øker de prisene.

Det er nå bekreftet: Kostnadene for å feriere i en av nordmenns populære sommerdestinasjoner, Hellas, vil øke neste år.

Mens Norge fremdeles diskuterer innføringen av en kontroversiell turistskatt her hjemme, har Hellas allerede tatt beslutninger.

Samtidig som nordmenn knapt har begynt å tenke på neste års sommerferie, har Hellas vedtatt økte kostnader for ferieoppholdet i landet. Det skriver DinSide.

Økonomi og finansministeren, Kostis Hatzidakis, ønsket å introdusere både en ny turistskatt og innføre nye retningslinjer for korttidsutleie. Parlamentet støttet dette forslaget med betydelig flertall, ifølge GTP Greek.

Den nåværende overnattingsavgiften i Hellas, som gjelder for alle hotellgjester uavhengig av nasjonalitet, vil nå bli erstattet av en ny avgift. Denne avgiften har som mål å styrke landets økonomiske motstandskraft mot skader forårsaket av klimakrisen.

Eiere av hoteller eller utleieeiendommer vil pålegges å kreve en ekstra avgift, variabel fra 1,5 euro til 10 euro fra mars til oktober, og fra 0,5 euro til 4 euro fra november. Med en euro som koster 11,75 kroner ved midten av desember 2023.

Denne avgiften gjelder per natt og omfatter alle former for turistinnkvartering, inkludert hoteller, romutleie, villaer og Airbnb, ifølge myndighetene.

Inntektene fra denne avgiften vil bli kanalisert til et nyopprettet nødfond for naturkatastrofer.

I tillegg vil personer som leier ut tre eller flere eiendommer for korttidsutleie, bli pålagt å føre regnskap samt betale merverdiavgift og andre skatter.

De som bryter reglene risikerer bøter tilsvarende 50 prosent av forrige års bruttoinntekt, med en minimumssum på 5000 euro (59 000 kroner).

For de som driver korttidsutleie, pålegges en overnattingsavgift på 0,5 prosent av inntekten.

Selv om Hellas er nordmenns nest mest populære destinasjon for sydenreiser, etter Spania, har landet allerede lagt ut reiser for sommeren 2024 for salg.

De første store kampanjene for disse reisene forventes å komme like etter jul og nyttår, samt i månedsskiftet februar/mars.