Norge advarer om Iran: Forlat landet

17/04/2024 08:48

Sofie

Nyheter
Foto:  vanchai tan / Shutterstock.com
Foto: vanchai tan / Shutterstock.com
Nå kommer strengere reiseråd for Iran.

Tirsdag kveld kunngjorde utenriksdepartementet (UD) i en pressemelding at de skjerper reiserådene for Iran på grunn av en uforutsigbar sikkerhetssituasjon.

UD har advart mot alle reiser til Iran siden 12. oktober.

– Situasjonen i Iran er spent og uforutsigbar. Risikoen for opptrapping av konflikten mellom Iran og Israel, og forverring av sikkerhetssituasjonen er grunnen til vi nå skjerper reiserådet, står det i pressemeldingen. 

Utenriksdepartementet oppfordrer sterkt alle norske borgere til å forlate Iran så snart som mulig. Det skriver TV2.

De påpeker også at deres evne til å yte konsulære tjenester i landet er svært begrenset, og denne kapasiteten kan bli ytterligere redusert hvis sikkerhetssituasjonen forverres ytterligere.

– Det er fortsatt mulig å forlate Iran, og vi oppfordrer norske borgere til å benytte seg av denne muligheten. Hvis sikkerhetssituasjonen forverres, kan det bli vanskelig å reise, skriver UD.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.