Norsk millionær siktet etter jaktulykke

04/10/2024 17:55

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Illustrasjonsbilde: Shutterstock
Kona ble truffet av skytevåpen og havnet på sykehuset etter å ha bli truffet av ektemannens våpen.

Ekteparet Gjelsten
Ekteparet Solveig og Bjørn Rune Gjelsten var torsdag involvert i en jaktulykke i Østerdalen. Hun er ikke livstruende skadet, skriver VG.

"Vi ønsker å gå ut med dette for å unngå spekulasjoner", sier den kjente forretningsmannen og millionæren i en melding til avisen.

Bjørn Rune Gjelsten er en norsk investor og forretningsmann, kjent for sin suksess innenfor eiendom, handel, og tidligere for sin rolle i industrikonsernet Aker sammen med Kjell Inge Røkke. Gjelsten har bygget opp en betydelig formue gjennom blant annet investeringer i eiendom og avfallsbehandling, hvor han blant annet er majoritetseier i Gjelsten Holding AS, et selskap som har eierskap i flere bransjer. Gjelsten var også kjent som en dyktig offshore-båtfører og vant flere verdensmesterskap i båtsport.

Jaktulykke
Torsdag klokken 14.21 fikk politiet melding om en jaktulykke i Stor-Elvdal kommune i Østerdalen. En person ble siktet for uforsiktig omgang med skytevåpen. Denne personen viser seg nå å være Bjørn Rune Gjelsten, mog det er kona Solveig som er den som ble skadd.

Ekteparet har gått på jakt sammen i flere år. Ulyken skjedde i forbindelse med rypejakt hvor Solveig var uten våpen mens hun trente en hund. Hun ble truffet av hagl fra en annet våpen på lang avstand hvor ektemannen skjøt en rype.

Solveig ble fraktet til Ullevål sykehus. Hun har ingen alvorlige skader, men er fortsatt innlagt for observasjon.

Siktet for
Gjelsten bekrefter overfor VG at han er i dialog med politiet og at det var han som skjøt.

Innlandet politidistrikt har beslaglagt våpenet og bekrefter at de har snakket med vedkommende som avfyrte våpenet og vedkommende som ble truffet. Politiet bekrefter også at det er tatt ut siktelse for uforsiktig omgang med skytevåpen. De ønsker imidlertid ikke å bekrefte identiteten til de involverte.