Overrasket kunde fikk is med bacontopping: McDonald's setter opp AI-eksperiment etter fiasko

03/07/2024 05:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter tabben, har hurtigmatkjeden valgt å avvikle bruken av AI.

McDonald's har besluttet å avslutte bruken av kunstig intelligens (AI) i sine amerikanske bestillingssystemer.

Avgjørelsen kommer etter at flere kunder delte uheldige bilder på internett der iskremen deres ble toppet med bacon.

Det skriver Ekstra Bladet.

AI-systemet, utviklet av IBM og ved hjelp av stemmegjenkjenning, ble opprinnelig introdusert som en pilotordning i 2021.

Systemet var i drift på mer enn 100 McDonald's-restauranter i USA, hvor det var ment å lette bestillingsprosessen i restaurantenes gjennomkjøring. Men det ser ut til at teknologien har hatt noen uforutsette problemer.

Det var bransjebladet Restaurant Business som først meldte om saken. Ifølge mediene har McDonald's nå instruert alle berørte restauranter om å fase ut systemet innen utgangen av juli.

Hurtigmatgiganten understreker imidlertid at de ikke forlater AI-teknologien helt, men bare vil ta en pause for å evaluere og forbedre systemet.

Kunstig intelligens, som kan etterligne menneskelig tenkning og atferd, har sett massiv fremgang det siste året. AI kan ta beslutninger og utføre oppgaver basert på forhåndsdefinerte systemer og regler.

Denne raske utviklingen har imidlertid også ført til bekymring for hvordan AI vil påvirke arbeidsmarkedet og endre arbeidslivet vårt.

Mens McDonald's vurderer neste skritt med AI, kan kundene i mellomtiden puste lettet ut - i hvert fall de som foretrekker iskrem uten bacon. Denne hendelsen fungerer som en påminnelse om at selv den mest avanserte teknologien kan trenge en menneskelig finjustering.