På årsdagen for togulykken er det ventet storstreik i Hellas

28/02/2024 08:03

Emma

Nyheter
Foto: Arkivfoto fra Shutterstock.com
Foto: Arkivfoto fra Shutterstock.com
28. februar 2023 omkom 57 mennesker i en togulykke i Hellas. I år markeres det med en 24-timers streik.

Landsdekkende streiker er planlagt over hele Hellas på onsdag, årsdagen for togulykken som tok livet til 57 mennesker i fjor.

Det er foreløpig ikke gitt en endelig forklaring på nøyaktig hva som skjedde under ulykken, og det er heller ikke klart hvem som kan holdes ansvarlig for den. Antall ansatte som forventes å streike er misfornøyd med dette.

– Ett år senere er vi tilbake i gatene og roper at vi ikke vil glemme, sier Adedy, en fagforening for greske tjenestemenn.

– De ansvarlige for tragedien har fortsatt ikke blitt stilt til ansvar for sine kriminelle handlinger.

Ansatte forventes å iscenesette en 24-timers streik, sammen med medlemmer av en rekke andre fagforeninger.

Disse inkluderer flygeledere, drosjesjåfører og kollektivtransportarbeidere som også protesterer mot de høye levekostnadene.

Søndag ble det holdt en minnestund for de omkomne i ulykken. Deres pårørende er ventet å møte onsdag i tunnelen der det skjedde.

Passasjertoget med rundt 350 passasjerer var på vei fra Athen til Thessaloniki nord i landet da det frontkolliderte med et godstog.

Kollisjonen fant sted i Tempi-dalen nær byen Larissa.

Mange av de drepte var studenter, og hendelsen har blitt reflektert i Hellas' mangler i Hellas' kollektivtransportsystem.

Av samme grunn var det i dagene som fulgte store protester og flere streiker i Hellas. Demonstrantene var misfornøyde med at sikkerheten på greske jernbaner har blitt nedgradert i årevis, selv om store ulykker har vært nære tidligere.

34 jernbaneansatte og tjenestemenn står tiltalt for katastrofen, men rettssaken er ikke ventet å starte før i juni.

Den offisielle etterforskningen av ulykken er også trukket ut, og etterforskerne skal ikke avslutte avhøret før 8. mars. 

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.