Populær ferieby tar opp kampen mot overturisme: Innfører flere restriksjoner og forbud

05/08/2024 19:00

Sofie

Nyheter
Foto: OPIS Zagreb / ​​​​Shutterstock.com
Foto: OPIS Zagreb / ​​​​Shutterstock.com
Å besøke Venezia kan være en annerledes opplevelse.

Venezia har blitt en ganske populær plass å besøke. Dette merkes også i selve byen, som er spesielt preget om sommeren av turister som valfarter fra hele verden.

Men selv om turisme også er nødvendig for byen, er presset fra turister nå så stort at byen har innført ulike restriksjoner for å ta vare på det lokale livet.

Nytt betalingssystem

I vår kunngjorde Venezia at de i høysesongen ville kreve en inngangspenger som betales av de som ønsket å besøke byen for en enkelt dag. Selv om Venezia tjente mye penger etter innføringen av inngangsbilletten, som egentlig bare var et eksperiment, løste det ikke problemet med de mange besøkende. Derfor har Venezia nå innført ytterligere tiltak.

Begrensning på antall besøkende

Ifølge The Guardian media har Venezia besluttet å begrense størrelsen på turistfestene til maksimalt 25 personer. Håpet er at dette tiltaket kan redusere påvirkningen av folkemengder betydelig og sikre trygge reiser for lokale innbyggere.

I tillegg vil de lokale myndighetene innføre et forbud mot bruk av høyttalere av turistguider for å beskytte freden til lokale innbyggere.

Brudd på de nye reglene kan gi bøter på mellom 25 og 500 euro og gjelder ikke bare i sentrum, men også på øyene Murano, Burano og Torcello.

Disse restriksjonene var opprinnelig planlagt å tre i kraft fra juni, men ble utsatt til begynnelsen av august.