Menneskerettigheter og bærekraft i produksjon av klær er ikke en ny debatt, og faktisk er den større i dag enn noen gang før.
Et av merkene som nevnes spesielt ofte i den debatten er den kinesiske klesgiganten for hurtigmote Shein, kjent for sine lave priser, enorme utvalg og lave kvalitet.
Nå har debatten tatt en ny vending etter at de har erkjent funn av barnearbeid blant sine mange leverandører
Konkret er det to tilfeller av barnearbeid, og handelsplattformens avsløringer har ført til at selskapet midlertidig har stoppet bestillinger fra de aktuelle leverandørene. Det skriver BBC.
Shein er en kinesisk handelsplattform som i likhet med Temu for eksempel selger varer direkte fra fabrikker til forbrukere.
Det er derfor ikke ved Sheins egen produksjon barnearbeidet har funnet sted, men i stedet hos en av deres underleverandører.
Shein har reagert raskt på avsløringene. "Begge saker har blitt løst raskt. Vi har sørget for at kontraktene med de mindreårige har blitt sagt opp og vi har sørget for at all lønn er betalt," sier selskapet ifølge BBC.
I tillegg har Shein satt i gang tiltak som leseundersøkelser og konsultasjoner med foreldre ved behov.
Avsløringen faller sammen med utgivelsen av Sheins bærekraftsrapport for 2023 og spekulasjoner om at selskapet forbereder en børsnotering.
Ifølge BBC har Shein allerede søkt om børsnotering i både London og USA tidligere i år.
Shein har tidligere blitt kritisert for manglende kontroll over arbeidsforholdene til sine leverandører.
Imidlertid har selskapet gjentatte ganger understreket at det har en «nulltoleransepolitikk for tvangsarbeid» og er forpliktet til å respektere menneskerettighetene.
Ifølge dem må forsyningskjeden deres være gjennomsiktig, og de krever at produsentene deres kun bruker bomull fra godkjente regioner.