Populær turistattraksjon i København stenger permanent

27/01/2024 11:00

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
I mange år har det vært en godt besøkt attraksjon. Men i 2024 vil det ta slutt.

København, hovedstaden i Danmark, tilbyr et bredt spekter av turistattraksjoner. Den ikoniske lille havfruen, det historiske Tivoli med sine hager eller det imponerende Nasjonalmuseet.

Ta en pittoresk kanaltur i Nyhavn, utforsk Rosenborg slott og opplev kulturen på Nasjonalgalleriet i Danmark. København har noe for alle. En noe annen attraksjon er fristaden Christiania.

Den er kjent for sitt frie sinn, hippieaktige kultur og ikke minst pusher-street, som er kjent for sin hasjhandel. Men det kan snart være over.

Det sier justisminister Peter Hummelgaard til  TV 2-Kosmopol

Justisminister Peter Hummelgaard har nå satt en tidsramme for stengingen av Pushergata i Christiania, som forventes å være permanent stengt innen utgangen av 2024.

Statsråden sier til TV 2 Kosmopol: – Jeg tør ikke stå og love en dato i dag, men i løpet av det neste halvåret vil vi se denne planen tre i full kraft. Dette betyr at du vil se en nedleggelse av Pusher Street i år.

Dette markerer første gang han har nærmet seg en konkret dato for regjeringens initiativ mot cannabishandel på Pusher Street. Nedleggelsen er planlagt i samarbeid med kommunen og kristendommen, men statsråden røper ikke konkrete detaljer om hvordan dette skal gjøres.

Han erkjenner imidlertid at en permanent stenging vil kreve økt polititilstedeværelse. Renoveringen av Pusher Street starter i april som en del av Christianias visjon om å forvandle gaten til en kultur- og bygningsfestival.

Kristendommen ønsker å skape et nytt kapittel og har vedtatt en visjonsplan for fremtiden til Pusher Street.

Økt fokus på cannabishandel i Christiania oppsto under en konflikt mellom Hells Angels og Loyal To Familia, som fortsatt preger området. Senest ble hasjhandelen midlertidig stengt 21. Desember.

Fra 1. januar har politiet myndighet til å etablere strengere straffesoner, noe som betyr at de som deltar i handelen risikerer strengere straffer.

Allerede 8. januar opprettet Københavns politi en målrettet, strengere straffesone rundt Christiania.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.