Posten Bring-svindel eskalerer: Vær på vakt

14/12/2023 23:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Enorm økning i falske Posten Bring-meldinger.

Enorme mengder svindelforsøk rapporteres nå av Romerikes Blad, hvor personer later som de er fra Posten Bring. Det skriver DinSide.

Ifølge pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen, som uttaler seg til avisen, opplever de et økende antall svindelforsøk via SMS og e-post i denne tiden av året.

- Vi er inne i en tid på året hvor det er ekstra mange som venter på pakker, og da sendes det også ut enorme mengder med svindelforsøk på SMS og E-post, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen til avisa.

I meldingene, som ofte inneholder lenker, blir det hevdet at en pakke er registrert på mottakerens navn, og vedkommende oppfordres til å hente den på nærmeste postkontor.

Pettersen understreker imidlertid at Posten Bring aldri sender ut meldinger med lenker som ber om personlig informasjon.

Den stadig økende professionaliteten blant svindlere gjør at de nå later som de representerer alt fra offentlige etater til store selskaper som mange har et forhold til.

Svindelvarsel: Vær ekstra forsiktig med slike meldinger, spesielt i perioder der mange venter på pakker.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.