Putin står overfor en militær krise: "Vi dør, det vil snart ikke være noen som erstatter oss"

10/08/2024 09:00

redaktion

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den respekterte designeren av viktig militært utstyr er død.

Etter hvert som Moskvas krig i Ukraina går inn i sin 30. måned, blir det stadig tydeligere at det russiske militæret står overfor en alvorlig våpenkrise.

"Snart er det ingen igjen som erstatter oss."

Eksperter hevder at grunnlaget for Russlands militære, som er sterkt avhengig av sovjetisk utstyr, smuldrer opp uten kompetente etterfølgere, ifølge Ziare.

De respekterte designerne av militært utstyr som Su-34, MiG-29, IL-76, Iskander-missiler, Kalibr-systemet og BMP-kampkjøretøyer har gått bort og etterlatt et tomrom som er vanskelig å fylle.

En rapport fra Pulaski-stiftelsen slår alarm: «Vi dør. Snart er det ingen igjen som erstatter oss.' Denne krisen forsterkes av mangelen på kvalifiserte etterfølgere med samme ekspertise.

Den nye generasjonen designere lever ikke opp til sine forgjengere, noe som påvirker kvaliteten og påliteligheten til russisk militærutstyr. Mange nåværende våpenprogrammer er basert på design fra 1980-tallet, og fremhever en avhengighet av utdatert teknologi."

«De eminente personlighetene som Mikhail Simonov, Sergey Nepobedimiy, Ivan Mikoyan, Genrikh Novozhilov, Rollan Martirosov, Pavel Kamnev og Aleksandr Blagonravov, som utviklet disse nøkkelsystemene, har gått bort det siste tiåret.

Deres bortgang er betydelig fordi deres kreasjoner danner ryggraden i den russiske hæren, og det er ingen veltrente etterfølgere klare til å ta deres plass. I motsetning til i Vesten, hvor institusjonell kunnskap og mange trente etterfølgere sikrer kontinuitet, sliter Russland med å opprettholde sine våpenressurser."

Mer enn 700 000 mennesker har forlatt Russland siden 2022

"Som svar har Kreml annonsert store utdanningsprogrammer, inkludert etablering av 30 nye universiteter rettet mot opplæring av ingeniører. Den pågående krigen og vestlige sanksjoner har imidlertid ført til en betydelig masseeksodus, med rundt 700 000 mennesker som har forlatt Russland siden 2022 .

Denne utvandringen inkluderer høyt kvalifiserte unge spesialister, noe som ytterligere anstrenger landets evne til å innovere og opprettholde sin militære styrke.

Avgangen til erfarne ingeniører fra sovjettiden fører til en forringelse av kvaliteten på russiske våpensystemer. Post-sovjetiske utviklinger har ofte vist seg grov og upålitelig. Mens noen sektorer, som strategiske luftstyrker og hypersoniske våpen, fortsetter å utvikle seg uten store tilbakeslag, er dette unntakene."

«Den generelle trenden i den russiske forsvarssektoren er å gjenbruke gamle prosjekter fra 1980-tallet, som for eksempel T-14 Armata-tanken, som i hovedsak er en modernisering av et sent kald krigskonsept.

I motsetning til dette fortsetter USA å distribuere moderne våpentyper som F-35-flyene, B-21-bombeflyet, V-280-helikopteret, M10 Booker-tanken og M30-infanterikampvognen.

Disse nye utviklingene understreker en fremtidsrettet tilnærming, i motsetning til Russlands repeterende oppgraderinger av utstyr med oppbrukt moderniseringspotensial."