Endret siktelse til drapsforsøk etter knivangrep i Oslo

07/08/2024 12:34

Sofie

Nyheter
Foto: Apostolis Giontzis / Shutterstock.com
Foto: Apostolis Giontzis / Shutterstock.com
Uventet vendepunkt i skandalen på Tjuvholmen.

På lørdag klokken 01.18 ble et homofilt par utsatt for et brutalt angrep av fire mindreårige på Tjuvholmen. Under angrepet ble én person knivstukket, mens den andre ble utsatt for fysisk vold, ifølge politiets rapport.

Politiets etterforskning har ført til en alvorlig oppdatering i saken. Politiadvokat Marte Heggli har informert VG om at siktelsen nå har blitt utvidet til å omfatte drapsforsøk og hatkriminalitet. Det skriver VG.

"Utvidelsen er gjort på bakgrunn av opplysninger som har kommet frem i saken, herunder dokumentasjon om skadene og forklaringer i saken. Den gjelder alle de fire siktede i saken," forklarer Heggli i en pressemelding.

Dette gjelder alle de fire siktede i saken. Hun har rollen som politiinspektør i Oslo politidistrikt.

Av de fire siktede er to 17 år gamle. Disse to er nå varetektsfengslet, med frister satt til henholdsvis torsdag og lørdag i denne uken.

Politiadvokat Heggli uttalte på tirsdag til VG at politiet vil begjære forlengelse av fengslingen på torsdag og fredag, med en forespørsel om ytterligere to ukers fengsling. Tidligere ba politiet om to ukers fengsling, men retten besluttet da å fengsle de to guttene i fem og syv dager.