Dømt for vold etter angrep på statsminister

07/08/2024 12:25

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Dommen mot den polske mannen som angrep Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, er nå klar.

En 39 år gammel polsk mann er dømt for vold mot Danmarks statsminister Mette Frederiksen.

Mannen er dømt til fire måneder i fengsel og utvises fra Danmark. Det melder DR.

Mannen har også fått innreiseforbud i landet i seks år, og er dømt til å betale saksomkostninger samt en erstatning på 1250 kroner til Frederiksen.

Overfallet fant sted 7. juni i år i København hvor statsministeren var på vei til en privat kaffe-avtale med en venninne, programlederen Puk Elgård.

Frederiksen har tidligere uttalt han hun fikk en sterkere reaksjon på angrepet enn hun hadde forventet, og det førte også til at hun ble sykemeldt i en kort periode.

Også dømt for andre forhold
Mannen er også dømt for en rekke andre forhold. Blandt annet skal han ha blottet seg for flere unge kvinner. Dommen omhandler også såkalt databedrageri fordi han har stjålet noen ølkasser, og har fusket med panten for disse i dagligvarebutikker som Lidl og Føtex.

I dommen heter det at mannen er dømt for vold mot tjenestemann fordi han har tidligere forklart at han gjenkjente statsministeren før han angrep henne.

Forsvarer for mannen opplyser at de ikke kommer til å anke dommen. 39-åringen ble ført tilbake til fengselet hvor han satt i varetekt.