Rettssaken om Mette Frederiksens overgrep er i gang: Nå deler venn ærlige ord

06/08/2024 12:25

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Under rettssaken delte statsministerens venninne sin versjon av hendelsen.

Det stjal alle de danske overskriftene da Danmarks statsminister Mette Frederiksen ble angrepet på Frederiksborggade ved Kultorvet i København. 

Denne saken har skapt mye oppmerksomhet, da det er sjelden at en så fremtredende offentlig person er involvert i en voldssak.

7. juni 2024 er nok en dato som spesielt statsministeren ikke sent vil glemme, men i morgen, 7. august, kan hun sette punktum for saken.

I skrivende stund er den til behandling ved Retten i Hillerød.

Tirsdag morgen la påtalemyndigheten fram en rekke bevis og vitneforklaringer for å belyse hendelsesforløpet og skadene statsministeren pådro seg.

Saken gjelder overgrepet som fant sted 7. juni, da Mette Frederiksen ble truffet på skulderen. Aktor Anders Larsson fremla politiattest fra 17. juni som dokumenterte skadene: sårhet i nakke og skulder og vridning i overkroppen.

Nå snakker venninnen ut

Under rettssaken ble det også lagt fram vitneforklaringen til Mette Frederiksens venninne, som var til stede under overfallet.

Hun beskrev en rolig scene på Kultorvet, som plutselig ble forstyrret av et høyt rop og en stor mann som dukket opp foran statsministeren.

Dette skriver DR, som er til stede under rettssaken.

Venninnen forklarte at Mette Frederiksen ble rystet og tok tak i skulderen hennes etter slaget: «Hun sier: «Han slo meg»», sier venninnen, som i ettertid prøver å gjenskape lyden hun hørte under slaget.

Da statsministeren virket berørt og forvirret av situasjonen, bestemte de seg raskt for å avlyse den planlagte kaffedate og reise hjem.

Forsvareren stilte vitnet spørsmål for å avklare detaljer om hendelsen og tiltaltes oppførsel.

Vennen kunne ikke gi eksakte detaljer om hva mannen ropte, men beskrev ham som voldelig i bevegelsene, noe som ga inntrykk av at han kunne være påvirket av noe.

Aktoratet avsluttet fremstillingen av forholdet rundt overgrepet på Mette Frederiksen, og klokken 13.15 vil det bli innkalt vitner for de resterende siktelsene.