Anklager om juks før håndball-kvartfinale

07/08/2024 10:31

Yvonne

Sport
Foto: Delpixel / Shutterstock.com
Norsk håndball-spiller anklager kveldens motstander i OL-kvartfinalen for juks.

Onsdag kveld møter Norges herrelandslag i håndball Slovenia i kvartfinalen i OL. Nå antyder en av spillerne på det norske landslaget at kvalifiseringen til kampen ikke har gått helt rettferdig for seg.

Tapte med vilje
Den norske strekspilleren Petter Øverby indikerer nemlig at Slovenia tapte med vilje i gruppekampen mot Tyskland for å unngå å møte Frankrike i kvartfinalen.

"De har en evne til å vinne kamper når de må, når de har lyst og de kjenner at det er en gulrot der framme. Da henter de ut de ekstra prosentene i laget", sier Øverby om Slovenia til NTB.

"Og så klarer de også å tape når de har lyst til det. Jeg tror ikke vi skal legge så mye i den Tyskland-kampen. Jeg tror de var fullt klar over hvem de møtte i kvartfinalen om de tapte eller vant", legger han til.

Det Slovenske laget har slått Kroatia, Sverige og Japan i de innledende gruppekampene, og har tapt mot Spania. Den siste kampen mot Tyskland var avgjørende for sluttresultatet i gruppa. Hvis Slovenia vant, ville de møte Frankrike i kvartfinalen, mens hvis de tapte, ville Norge være motstanderen. Slovenia lå under med ni mål til pause, og tapte til slutt 29-36.

Blir tent av motstanden
Petter Øverby mener at det var planen hele tida å tape kampen.

– Ja. Men det er deilig å kjenne på at det er noen som har tapt med vilje for å møte oss og unngå Frankrike. Det tenner noe inni en, sier han.

Sist lagene møttes var under EM i vinter hvor Slovenia slo Norge med ett mål.

Vinneren av kveldens kvartfinale kl 21.30 møter Danmark eller Sverige i en eventuell kvartfinale.