Enorm nedtur for Jacob Ingebrigtsen: Mistet OL-gullet

06/08/2024 22:45

Christina Amundsen

Sport
Munnhuggeriet fortsetter. Ingebrigtsen innrømmer at han tabbet seg ut.

Stjerneskuddet Jakob Ingebrigtsen (24) måtte nøye seg med en fjerdeplass i OL-finalen på 1500 meter etter å ha åpnet løpet i et for høyt tempo. Han innrømmet etter løpet at han gjorde en tabbe halvveis i løpet som kostet ham seieren.

Nå fortsetter munnhuggeriet med erkerivalen Josh Kerr.

– Jeg hadde såpass bra med krefter at det ble for hardt for tidlig, sa Ingebrigtsen til NRK. Han forsøkte å utnytte en liten luke han skapte midtveis i løpet, men det kostet ham dyrt på oppløpet.

Skuffet
Amerikaneren Cole Hocker vant løpet og hanket inn en ny olympisk rekord på 3.27,65, mens Josh Kerr tok sølvet, bare 14 hundredeler bak. Ingebrigtsen ble også passert av Yared Nuguse, som tok bronse.

En nedstemt Ingebrigtsen forteller at han er skuffet, og sier at ekstremfarten fra start var en stor tabbe. Han understreket at han bare hadde seg selv å takke for at han havnet utenfor pallen.

Ingebrigtsens høye åpningsfart påvirket også lagkamerat Narve Gilje Nordås, som beskrev det som den raskeste åpningen han noensinne har opplevd. Ingebrigtsens taktiske feilgrep endte med at han ikke klarte å fullføre løpet i den posisjonen han ønsket.

Ikke overrasket
Mens både gullvinneren Cole Hocker og bronsevinner og Yared Nugus uttrykte sin overraskelse på pressekonferansen etter løpet, trakk sølvvinner briten Josh Kerr på skuldrene på spørsmålet om han var overrasket over Ingebrigtsens fjerdeplass.

- Jeg lager ikke akkurat en pall før løpet, men jeg synes at det er fortjent med disse tre som står her, sier Josh Kerr til Dagbladet, og viser til resten av pallen som var på en pressekonferanse natt til onsdag og fortsetter:

- Han løp veldig bra i 2021 for å ta gullmedaljen, men siden den gang har det ikke gått så bra. Han gjorde det igjen i dag. Du har atleter som har trent på en måte som gjør at vi kan roe ned den stormen tidlig, sier Kerr om farten Ingebrigsten satt fra start av

Rivaleriet mellom Kerr og Ingebrigtsen har vært et hett tema det siste året.

Nye muligheter for OL-medaljer
Tross den norske skuffelsen, venter det nye gullmuligheter for Ingebrigtsen. Allerede onsdag starter forsøksheatene på 5000 meter.

Ingebrigtsen har publisert gratulasjoner på sin instagram-profil, hvor han uttrykker sin skuffelse og innrømmer at han var litt vel stor i munnen før finalen.

Han allerede i gang med å forberede seg til neste løp og nye muligheter for medalje.