Rannfrid Rasmussen: Norges rikeste kvinne har gått bort

18/04/2024 11:02

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norges rikeste kvinne er død.

Rannfrid Rasmussen, Norges rikeste kvinne, gikk bort den 14. april, som ble bekreftet i en dødsannonse publisert i Fædrelandsvennen torsdag. Nyheten ble først omtalt av avisa krs.no.

Hun ble 89 år gammel og etterlater seg fire barn og en bror. Rasmussen hadde en likningsformue på 3,2 milliarder kroner ifølge skattelistene for 2022, og på Kapitals liste over Norges 400 rikeste ble hun i 2023 rangert som landets 34. rikeste person med en estimert formue på 9,05 milliarder kroner.

Rasmussen, som var utdannet norsk lektor i matematikk, eide alle aksjene i investeringsselskapet Rannfrid Rasmussen Investment. Dette selskapet gjorde henne til hovedaksjonær i Rasmussen Gruppen, som ble etablert i 1936 av Einar Rasmussen senior. Det skriver Dagbladet.

Etter andre verdenskrig utviklet firmaet seg til en betydelig aktør innen internasjonal skipsfart. I nyere tid har gruppen justert fokus mot finansielle investeringer, eiendom og shipping/offshore.

Rasmussens død markerer slutten på en æra i norsk næringsliv, hvor hun ikke bare var kjent for sin formue, men også for sin innflytelse og betydning innenfor norsk og internasjonal forretningsvirksomhet.