Hendelse skaper overskrifter: Kirurg sparket etter å ha latt sin 13 år gammel datter bore hull i pasientens hodeskalle

28/08/2024 08:58

Yvonne

Nyheter
Foto: Shutterstock
Hendelsen ble oppdaget av sykehuset, og kirurgen fikk sparken umiddelbart.

Det er den østerrikske avisen Kronen Zeitung som har rapportert om hva som skjedde ved det lokale sykehuset nylig.

En eldre mann var ute for en ulykke i en skog ved Graz. Legehelikopteret fraktet ham til Graz universitetssykehus med spesielt alvorlige hodeskader hvor det stod et team klar til å hjelpe ham.

Problemet var bare at det ikke kun var fagfolk med mange års erfaring under kittlene. Der befant det seg nemlig også en 13 år gammel jente som var med faren på jobb.

Jenta fikk lov til å delta i operasjonen, og ifølge avisen fikk hun oppgaven med å bore et hull i hodeskallen til pasienten.

En spesialist i traumekirurgi sier til avisen at det er uforståelig hvordan noen kan tillate et barn å utføre operasjoner under slike omstendigheter.

"En operasjonsstue tilhører folk som har en jobb å gjøre der, og ingen andre. Og et barn skal ikke få en drill og få bore i skjelettet til et menneske", slår vedkommende fast.

Etterforskes
Operasjonen ble angivelig gjennomført uten komplikasjoner, men pasienten er fortsatt ute av stand til å jobbe. Han er opprørt om at han aldri fikk vite noe om hendelsen, men at han fant ut av det ved en tilfeldighet i juli i år.

Kirurgen og en annen medarbeider, en spesialist, som var til stede under operasjonen, skal ha fått sparken fra sykehuset. Statsadvokaten i Graz etterforsker nå hele operasjonsteamet.

"Du ligger der. Uvillig, bevisstløs og er en forsøkskanin. Det er ingen annen måte å si det på. Det er nedverdigende," sa offerets advokat Peter Freiberger, og la til at han mener at alle som var til stede under operasjonen deler ansvaret for det som skjedde.

Han er særlig opprørt over sykehuset ikke hadde kontaktet det angivelige offeret etter avsløringene, skriver Bild.