SAS: Legger ned flyruter

22/09/2023 13:38

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dårlige nyheter for mange i Norge.

SAS fortsetter å lete etter penger og nye eiere. Fristen for å legge inn bud på flyselskapet er forlenget til 25. september.

Og mens mange ser frem til selskapets fremtid, er det dårlige nyheter som venter for mange i Norge.

SAS kutter flyvninger til tre ulike destinasjoner i Norge.

Først ble det kjent at SAS legger ned ruten mellom Oslo og Molde fra 1. februar 2024. Romsdals Budstikke var først ute med denne nyheten.

- Beslutningen er tatt etter en helhetlig vurdering av en rute som har vært svak over tid, og som har blitt ytterligere svekket etter pandemien, bekreftet pressesjef Tonje Bjerve Sund.

SAS forklarte også at de manglet egnede fly for den aktuelle ruten.

Finalcall Travel skriver: Det er nå klart at SAS legger ned en rekke ruter som de anser som ulønnsomme.

Ikke overraskende gjelder dette Oslo-Bardufoss, som kuttes fordi Norge vant anbudet med Forsvaret på den veistrekningen.

SAS tilbyr i dag tre daglige avganger mellom de to destinasjonene. Også her avsluttes dette fra 1. februar. Flyselskapet anbefaler passasjerer med billetter etter denne datoen å bestille om til Tromsø eller Evenes.

SAS-ruta mellom Oslo og Lakselv stenger fra 1. april neste år. SAS har foreløpig ikke daglige avganger mellom byene og velger å stenge helt.

Ifølge Finalcall Travel er DAT-ruten mellom Tromsø og Lakselv en alternativ rute.

For passasjerer som flyr til Molde eller Bardufoss vil Norwegian være alternativet til og fra Oslo.

- Det er riktig at vi ikke lenger kommer til å fly mellom Lakselv, Bardufoss og Oslo fra henholdsvis 1. april og 1. februar 2024. Forsvarspassasjerene utgjør et stor del av trafikkgrunnlaget på disse rutene, og Forsvaret har da også stilt omfattende krav knyttet til rutetilbudet i sin anbudsinnbydelse, sier Tonje Bjerve Sund.

Han forteller videre at han vil takke alle som har valgt å fly med dem på disse strekningene de siste årene.