Sjakkstjerna Magnus Carlsen falt i søvn: Så gjorde han det utrolige

28/09/2023 22:16

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sjakklegenden var ikke våken i det hele tatt da kampen startet.

Når det gjelder sjakk er det ingen verken foran eller i nærheten av Magnus Carlsen.

Det demonstrerte han nok en gang da han slo franske Maxime Vachier-Lagrave i den store nett-turneringen «Champions Chess Tour» onsdag.

Det var ikke noe overraskende eller skandaløst med seieren.

Likevel klarte den norske stjernen å tiltrekke seg oppmerksomhet da han i etterkant fortalte om en litt sprø start på kampen.

– Jeg gikk glipp av kampstart da jeg sovnet på sofaen. Jeg var skikkelig sliten!, forteller Magnus Carlsen til Chess24.

Til tross for at han ikke var "til stede" i det hele tatt da kampen startet, tok Carlsen likevel seieren. Han er dermed klar for finalen, som går fredag.

Den 32 år gamle sjakkstjernen, som har vunnet verdenscuppen hele fem ganger, skapte tidligere overskrifter da han anklaget konkurrenten Hans Niemann for juks.

En sak som blant annet inneholdt anklager så bisarre som bruk av vibrerende analkuler. De to har nå begravd stridsøksen.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.