Starmer: - Dere vil angre på dette

04/08/2024 22:31

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Storbritannias statsminister Keir Starmer sendte en kraftig advarsel til de ansvarlige for de voldelige opptøyene som har preget landet denne helgen. Han forsikret at de involverte vil angre på sine handlinger, skriver BBC.

Storbritannia opplevde omfattende uro og voldsomme demonstrasjoner i flere byer denne helgen. Minst 147 personer er arrestert siden lørdag kveld, og tallet ventes å stige, ifølge BBC. De voldelige demonstrasjonene har hatt innvandrere og asylsøkere under lupen, noe som har utløst kraftig fordømmelse fra regjeringen.

– Jeg garanterer at dere vil angre på å ha deltatt, sier Kier Starmer ifølge Sky News og flere andre britiske medier.

I Rotherham opplevde et hotell, som huser asylsøkere, å bli angrepet av det som omtales som ytre-høyre-aktivister. Demonstrantene kastet gjenstander som stoler og brannslukkingsapparater på politiet, i et forsøk på å ta seg inn i bygningen. Flere vinduer ble knust, og en politibetjent ble skadet. Hotellet ble også påtent.

Starmer reagerte kraftig på hendelsene og uttalte at slike handlinger er fullstendig uakseptable. Han understreket at det britiske folket har rett til å føle seg trygge, og at angrepene mot muslimske samfunn og moskeer må stoppes.

Innenriksminister Yvette Cooper uttalte at angrepet på hotellet i Rotherham er en kriminell handling og at de ansvarlige vil bli møtt med de sterkeste sanksjoner.

Voldelige demonstrasjoner ble også rapportert i byer som Middlesbrough, Bolton, Hull og Weymouth. Spesielt etter knivangrepet i Southport, hvor tre små jenter ble drept, har spenningen økt betraktelig. Usanne rykter om at gjerningsmannen var muslim, har bidratt til å øke konfliktnivået ytterligere.

Starmer refset også de store teknologiselskapene som står bak sosiale medieplattformer som Tiktok og Telegram. Han ba dem ta ansvar for å forhindre spredning av feilinformasjon som kan hisse opp til vold.

– Spredning av opphissende desinformasjon er ikke bare uansvarlig, men også kriminelt, understreket han.