Stor iPhone-lansering: Apple sjokkerer med 3 nye produkter

09/09/2024 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Mojahid Mottakin / Shutterstock.com
Foto: Mojahid Mottakin / Shutterstock.com
Apple gjør det igjen – se hva som er nytt nå!

Mandag 9. september klokken 19:00 norsk tid vil Apple avholde sin etterlengtede årlige lansering, hvor nye produkter står på agendaen. En av de største nyhetene som forventes, er debuten til iPhone 16-serien, men det ryktes også at nye modeller av både Apple Watch og AirPods vil bli introdusert.

Siri og iOS 18 – kunstig intelligens i fokus

Apple har også sendt ut invitasjoner til arrangementet med teksten "It's Glowtime". Dette er antatt å referere til det nye Siri-grensesnittet i den kommende iOS 18-oppdateringen. Denne store oppdateringen er ventet å fokusere tungt på kunstig intelligens, med navnet Apple Intelligence.

Det ryktes at Siri får et nytt utseende og en mer avansert funksjonalitet, hvor nye AI-verktøy vil kunne bistå med oppgaver som tekstskriving, håndtering av e-post, bilderedigering og mer. Til tross for nyvinningene kan europeiske brukere måtte vente på grunn av EU's nye datalovgivning.

Det forventes at iOS 18 vil være tilgjengelig kort tid etter lanseringen av iPhone 16, trolig mot slutten av september. Det melder DinSide.

iPhone 16 – hva kan vi forvente?

Hovedattraksjonen for kvelden vil naturligvis være iPhone 16-serien. Som vanlig forventes det fire ulike modeller, som etterfølger iPhone 15-serien.

En av de største spekulasjonene rundt den nye serien er at den populære handlingsknappen, som først ble introdusert på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max, nå vil være tilgjengelig på alle modeller. I tillegg ryktes det om en helt ny knapp, dedikert til kameraet.

Det er også forventet at både iPhone 16 og iPhone 16 Plus vil få et nytt design med vertikalt plasserte kameralinser, mens Pro-modellene vil få større skjermer. Den vanlige Pro-modellen vil vokse fra 6,1 tommer til 6,3 tommer, mens iPhone 16 Pro Max vil øke fra 6,7 til 6,9 tommer.

Apple Watch – nye modeller og funksjoner

Tradisjonen tro vil Apple også presentere nye versjoner av sine populære smartklokker. Ryktene sier at Apple Watch Series 10 eller Series X får et større display og tynnere design.

Størrelsene vil visstnok øke fra 41 og 45 millimeter til 45 og 49 millimeter. I tillegg jobbes det med å inkludere nye helsefunksjoner, som blodtrykksmåling, søvnapné-sensor og glukosemåling, men ifølge analytikere kan noen av disse funksjonene bli utsatt til Apple Watch Series 11.

Nye AirPods på vei

Når det gjelder AirPods, er det ventet at Apple vil lansere AirPods 4, som skal erstatte både 2. og 3. generasjon. Den mellomste modellen antas å få et Pro-lignende design med aktiv støyreduksjon og høyttalere i ladeetuiet for støtte til «Find My»-funksjonen.

Dessuten har ryktene svirret om en oppgradering av AirPods Max, som nå kan få USB-C-lading i stedet for Lightning, samt komme i nye farger.

Overraskelser i vente?

Apple er kjent for sine "én ting til"-overraskelser på slike lanseringer, men det er uklart om vi får noen uventede produkter denne gangen. Ryktene antyder at nye utgaver av iPad mini og Mac mini kan være under utvikling, men Apple pleier ofte å lansere slike produkter i oktober eller november.

Hele arrangementet vil strømme direkte på Apples nettsider, Apple TV og YouTube, hvor vi kan følge alle de spennende kunngjøringene.