Dansk mann hevder å være gutten som forsvant fra gresk ferieøy på 90-tallet – DNA-test avslører sannheten

08/09/2024 18:00

Christina Amundsen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny DNA-test har gitt moren til forsvunnet barn nytt svar etter at en dansk mann sto frem og sa at han trodde han var den savnede gutten.

Ben Needham var kun 21 måneder gammel da han forsvant fra besteforeldrenes feriehjem på ferieparadiset Kos i Hellas i 1991, skriver nyhetsmediet Ladbible. Helt siden den tragiske forsvinningen, har moren lett etter gutten og håpet at han en dag ville dukke opp.

Dansk mann sto frem
Tidligere i år fikk familien fornyet håp da en mann fra Danmark sto frem og hevdet å være Ben. Han fortalte at han hadde minner om å ha blitt hentet fra Kos som barn.

Ben ville være 35 år i dag hvis han fortsatt lever, så henvendelsen fra mannen ga store forventninger.

Mannen tok en DNA-test, og South Yorkshire-politiet sammenlignet prøven med Bens fødselsprøve fra Boston Hospital i Lincolnshire.

Gir ikke opp håpet
Resultatene viste imidlertid at mannen ikke var Ben, noe som var et kraftig tilbakeslag for familien.

Til tross for dette, nekter Bens mor, Kerry Needham, å gi opp håpet om å finne ut hva som skjedde med sønnen hennes i 1991.

I et intervju med The Mirror sa hun:

"Jeg vil aldri gi opp så lenge jeg lever. Det er alltid en sjanse, og jeg må ha håp."

Kerry fortsetter å oppfordre andre som tror de er Ben til å stå frem.

"Vi vil alltid ta all informasjon konfidensielt og er villige til å ta en DNA-test av hvem som helst. Søket fortsetter. Det handler om å gjenoppbygge min styrke og håpet mitt igjen, for å (kunne) fortsette søket."

Dette er ikke første gang noen har hevdet å være Ben, og Kerry beskriver opplevelsen som "traumatisk". Hun understreker at selv når testene viser at det ikke er Ben, er skuffelsen knusende.

Familien leter fortsatt etter svar
Etter guttens mystiske forsvinning har det blitt foretatt flere søk og utgravninger som foreløpig ikke har gitt noen resultater, og så sent som i 2016 uttalte South Yorkshire-politiet at de mistenkte at Ben kan ha blitt drept ved et uhell av en lokal mann på Kos som kjørte en graver.

Imidlertid har det aldri blitt funnet bevis som bekrefter hva som faktisk skjedde