Mann savnet på tredje dag: Ber folk sjekke garasjer og skur

04/09/2024 11:15

Yvonne

Nyheter
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Illustrasjonsfoto: Shutterstock
Politiet ber nå om hjelp fra publikum etter at en mann forsvant fra sitt hjem søndag.

Letemannskapene ber folk sjekke hage, garasjer, uthus og skur i jakt på en eldre mann som har ikke er sett siden søndag. Også folk som har hytter og viltkamera, bes om å sjekke disse.

De frykter at mannen ikke kan finne hjem på egenhånd.

Store ressurser satt inn
Leteaksjonen startet da en eldre mann forsvant fra sitt hjem i Verdal søndag, og pågår fortsatt med stor styrke og store ressurser på tredje døgn etter at han ble meldt savnet mandag.

Mannen er i 70-årene, har kortklippet grått hår, skjegg og bart og er rundt 170 cm høy. Mannen har sansynligvis på seg en lys genser, brun skinnjakke og mørk rødlig bukse. Han har demens og kan muligvis ikke finne veien hjem ved egen hjelp.

Både frivillige, mannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder og Sivilforsvaret bistår politiet i leteaksjonen. Sistnevnte stiller med mannskap fra Verdal og Levanger, melder NRK. Et redningshelikopter deltar også i søket.

Nå ber de om hjelp fra beboere i Verdal sentrum, og oppfordrer folk til å sjekke sin egen hage, garasje, skur og uthus i tilfelle den savnede mannen skulle befinne seg der. Også folk i området med viltkamera, overvåkningskamera og hytter bes om å sjekke disse.

Kontakt politiet
"Mannen er sist sett søndag iført en lys genser og mørk bukse. Ved observasjon ring politiet på 02800", skrev operasjonsleder Roger Mogstad i politiet i en melding.

"Han er trolig, men ikke sikker, ikledd brun skinnjakke og rødlig bukse", skriver politiet videre.

Tirsdag morgen opplyser operasjonsleder Svein Helgetun at det ble igangsatt søk sent mandag kveld.

"Det søkes med mannskaper fra politiet, frivillige, hund og drone - så langt uten funn. Vi har lite å gå etter, men kommer til å fortsette søket utover dagen. Søket pågår i Verdal sentrum", sier han til Adresseavisen.

Dersom du observerer mannen ber politiet om at du ringer dem på telefon 73 48 94 00.