Utskjelt kork kommer også på vinflaskene

02/09/2024 21:25

Yvonne

Nyheter
Foto: Vinmonopolet
Foto: Vinmonopolet
Nå har vi dårlig nytt til deg som er frustrert over plastkorkene som henger fast på flaskene.

Først dukket de opp på melkekartongene, så på brusflaskene. Nå kommer de utskjelte skrukorkene også på vinflaskene. Og det allerede denne uka.

Polet må, som alle andre i Norge, følge EUs direktiv om plastprodukter. Det såkalte SUP-direktivet sier at alle korker og lokk skal sitte fast i drikkevareemballasjen.

Det skriver flere medier.

Allerede denne uka
"Korkene som henger fast vil komme på alle plastflasker. Reglene og direktivet gjelder alle plastflasker, også for oss på Vinmonopolet", sier Rolf Erling Eriksen til TV 2. 

Han er fagansvarlig for klima og miljø i Vinmonopolet og meddeler at de første flaskene kommer i flere butikker allerede onsdag. Da vil det finnes flere produkter med de nye lokkene, men det vil ta litt lengre tid før alle vinflasker har den nye løsningen. Først skal nemlig Vinmonopolet selge unna flasker med den type kork som har vært i bruk frem til nå.

Gradvis implementering
Årsaken til at vi gjør dette er at korkene ikke skal havne overalt. Løse korker kan potensielt ende opp i skogen, på stranden eller i havet, og poenget med å feste korkene er for å minske volumet av dette, forklarer Eriksen som mener at problemet nok ikke er så stort i Norge som i andre land.

Likevel er Vinmonopolet i likhet med andre produsenter og distributører av drikkevarer nødt til å forholde seg til regelverket.

Vinmonopolet anslår at endringen vil være fullt implementert i første halvdel av 2025.

VG kan melde at det også kommer en endring for papp-vinen. Tappetuten på «Bag in Boks» kommer ikke lenger til å ha en omslutning som skal rives av, skriver Rolf Erling Eriksen i en e-post til VG.