Vinmonopolet skrur opp prisene: Dette blir dyrere på mandag

01/09/2024 12:00

Yvonne

Nyheter
Foto: Vinmonopolet
Foto: Vinmonopolet
I morgen, mandag, øker prisene på over 5000 varer på Vinmonopolet.

Hvis du er opptatt av prisene på Vinmonopolet skal du være litt ekstra oppmerksom den første i hver måned. Da justeres nemlig prisene, og importører og grossister har mulighet til å sette ned prisen på de varer de ønsker å bli kvitt fra lageret. Det kan være et godt tidspunkt å gjøre et kupp.

1. januar, 1. mai og 1. september er de datoene du skal holde spesielt godt øye med. Da har nemlig Vinmonopolet også mulighet for å sette prisene opp på noen produkter.

Det er det som skjer denne helga. I praksis blir prisstigningen først å se i butikkene når de åpner mandag 2. september.

Denne gangen har vinmonopolet valgt å sette opp prisen på 5.100 varer. Prisøkningen er på 0,6 prosent i gjennomsnitt. 32.700 produkter blir rimelligere eller uendret, skriver Vinmonopolet i en pressemelding.

Over 500 produkter blir mer enn 100 kroner dyrere
De fleste produktene, snaut 3.000 flasker alkoholholdig drikke, stiger med 10 kroner eller mindre. Men det er hele 571 produkter som blir mer enn 100 kroner dyrere.

Vinmonopolet selv avdramatiserer prishoppet, og skriver i pressemeldingen at prisveksten er uvanlig lav.

"Det henger sammen med økende konkurranse blant grossistene i et fallende marked. Videre er det lavere prisvekst internasjonalt på innsatsfaktorer som glass, papp og transport; dette bidrar også til lavere prisvekst enn normalt", heter det i meldingen fra Vinmonopolet som presiserer at de har et stort og bredt sortiment og vil ha gode alternativer i alle prisklasser. 

Disse produktene øker mest i pris
DinSide har laget en liste over de produktene som øker mest i pris. På listen finner du:

Gordon & Macphail Mortlach (Whisky) stiger fra 341,30 kr til 599,20 kr

Gordon & Macphail Glen Grant (Whisky) stiger fra 278,70 kr til 703,60 kr

Giuseppe Cortese Barbaresco Rabaja (Rødvin) stiger fra 100 kr til 383,60 kr

Paolo Conterno Barolo Ginestra Riserva (Rødvin) stiger fra 261 kr til 540, 60 kr

Se full liste over gamle og nye priser på Vinmonopolets hjemmeside.