Stor overraskelse fra Jakob Ingebrigtsen

14/09/2024 14:00

Hanne

Nyheter
foto: skjermdump Instagram
foto: skjermdump Instagram
«Vi forventer å annonsere et spennende navn på startlisten til løpet søndag,» stod det i invitasjonen til pressekonferanse arrangørene sendte ut fredag.

Hvem det dreier seg om har nå blitt en dårlig skjult hemmelighet og er bekreftet. Lørdag bekreftet arrangøren i København nyheten på Instagram: Jakob Ingebrigtsen skal løpe halvmaraton for første gang i sin karriere.

"Jeg ser frem til å teste meg selv på halvmaraton for første gang i København. Normalt sett er det en distanse som passer godt til treningen min, men etter en lang sesong på banen hvor jeg har forberedt meg til 1500 meter, blir det spennende å se om jeg i det hele tatt kommer i mål", sier Jakob Ingebrigtsen i en pressemelding.

"Når en OL-gullvinner og et av verdens største løpsfenomener velger å løpe i København, er det fordi byen, løypa og publikum leverer noe spesielt. Det er en utmerket mulighet til å gi det danske publikummet og deltakerne sjansen til å oppleve Jakob Ingebrigtsen i duell med både verdensmesteren og verdensrekordholderen på halvmaraton. Det understreker for oss hvorfor Copenhagen Half Marathon ble utsolgt på rekordtid, og hvorfor København er valgt til å arrangere verdensmesterskapet på distanser i 2026", sier administrerende direktør for arrangøren Sparta Atletik & Løb, Dorte Vibjerg.

Ny distanse
Ingebrigtsen har aldri løpt over 20 kilometer før, og heller aldri konkurrert på distanser over 10 kilometer.

"Han er urutinert på distansen, men samtidig er han en av de best trente i verden. Den største utfordringen er varigheten på asfalt. Hvor mye belastning tåler musklene hans?" sier Vebjørn Rodal, NRKs friidrettsekspert til NRK.

Halvmaratonen i den danske hovedstaden finner sted mindre enn to døgn etter at Ingebrigtsen vant Diamond League-finalen på 1500 meter i suveren stil.

Søndag kan du se alle 21 kilometer av København halvmaraton fra kl. 09.30 på NRK1.