Tate brødrene arrestert igjen: Nye anklager om menneskehandel

22/08/2024 10:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dette er andre gang Tate-brødrene blir arrestert.

Andrew og Tristan Tate, kontroversielle britiske millionærer og sosiale medier-personligheter, har nok en gang blitt arrestert av rumenske myndigheter på alvorlige anklager, inkludert menneskehandel, seksuell utnyttelse av mindreårige og involvering i en organisert kriminalitetsgruppe.

30 ofre for deres aktiviteter

I følge Digi24 følger arrestasjonen deres en omfattende etterforskning av Direktoratet for etterforskning av organisert kriminalitet og terrorisme (DIICOT), som inkluderte en grundig ransaking av deres 3000 kvadratmeter store bolig i Voluntari.

Dette er andre gang Tate-brødrene blir arrestert i Romania, med påtalemyndighetene som nå hevder over 30 ofre i forbindelse med deres aktiviteter.

De nye anklagene legger til de juridiske problemene brødrene har stått overfor siden deres første arrestasjon i juni 2023, da de ble anklaget for å ha dannet en organisert kriminalitetsgruppe og for å handle kvinner.

Myndighetene mener at brødrene brukte «Loverboy»-metoden for å lokke kvinner inn i kretsen deres, for senere å tvinge dem til sexarbeid og nettvideostrømming under tvang.

Seks timer med avhør

Flere medarbeidere til Tate-brødrene, inkludert Alex Stanciu, Alex Donea, Georgiana Naghel og Luana Radu, har også blitt varetektsfengslet i forbindelse med disse anklagene. Arrestasjonene fulgte nesten seks timers avhør ved DIICOT-hovedkvarteret.

Tristan Tate har gitt uttrykk for sin frustrasjon, og hevdet at myndighetene gjør "hva som helst for å sette meg i fengsel" og kritiserer det han oppfatter som mangel på rettferdig prosess.

Andrew Tate har tatt til sosiale medier, sammenlignet hans situasjon med den tidligere USAs president Donald Trump og WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, og antydet at han er målrettet for å snakke sannheten.