Temu gjør stor endring: Introduserer minimumsbeløp

16/07/2024 12:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Nå er det slutt med bestillinger for svært små beløp.

Den kinesiske shoppingappen Temu har tatt både internett og forbrukere med storm. Deres ultrabillige produkter er populære hos mange, men nå kommer en stor endring.

Heretter vil det bli innført et minimumsbeløp for hver bestilling. Det skriver Dagbladet.

Tidligere kunne du bestille varer uavhengig av pris, men nå har Temu innført et minimumskjøp på 330 kroner, og prøver du å bestille for mindre enn dette beløpet vil ikke kjøpet bli gjennomført.

Endringen er bekreftet av Michael Falk, PR-sjef for Temu i Norden, som i en epost til Dagbladet forklarer at selskapets mål er å tilby produkter til fabrikkpriser ved å eliminere mellommenn og optimalisere leverandørkjeden.

Michael Falk utdyper at Temus modell skiller seg fra tradisjonelle butikker ved kun å sende produkter som allerede er solgt. Dette reduserer risikoen for svinn, da varer ikke holdes på lager i påvente av salg.

«Når vi sender et produkt, er det allerede solgt, noe som reduserer risikoen for at produktet i stedet blir kastet ut og blir til avfall», skriver Michael Falk.

Temu har også forklart minimumskravet på sine nettsider med henvisning til bærekraft: «Temu har et bestillingskrav på minst 330 kroner, slik at vi kan fortsette å tilby flere og billigere varer. Å legge til flere varer vil også bidra til å forhindre overflødig emballasjeavfall».

Da Dagbladet spurte om minstekravet kan føre til overforbruk, forklarte Falk at totalkjøpet bidrar til mindre emballasje per produkt og forsikret at de ikke vil oppfordre til unødvendige kjøp.