Tidligere senator avgir sjokkerende uttalelse: "Polen blir neste"

29/09/2023 08:43

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I følge den tidligere senatoren vil "Polen bli neste".

Når det amerikanske presidentvalget nærmer seg i 2024, driver republikanske kandidater aktivt kampanje foran primærvalgene som er planlagt neste vår.

Under en nylig debatt ble kandidatene avhørt om USAs interesser angående degraderingen av det russiske militæret og fokuset på krigen i Ukraina.

I følge RadioZet utstedte Chris Christie, den tidligere guvernøren i New Jersey, en sterk advarsel.

"Hvis du tror Putin vil stoppe i Ukraina, tar du feil. Hvis vi lar ham ta noen del av Ukraina, vil Polen være neste," advarte han.

Christie kritiserte Donald Trump for å rose Putin, og beskrev den russiske lederen som en som dreper mennesker i sitt eget land og nå søler blod i Ukraina.

Lignende følelser ble gjentatt av tidligere visepresident Mike Pence, tidligere South Carolina-guvernør Nikki Haley og senator Tim Scott.

På den annen side argumenterte Florida-guvernør Ron DeSantis, som nyter bedre meningsmålinger enn de andre kandidatene, at USA burde fokusere på å få slutt på «evige kriger» og få Europa til å bære mer av byrden.

DeSantis støttet også militær intervensjon mot narkotikakarteller i Mexico. Vivek Ramaswamy, en forretningsmann av indisk opprinnelse, antydet at amerikansk støtte til Ukraina presser Russland nærmere Kina.

Han ba om en «fornuftig fredsplan».