Situasjonen i Russland er dårlig: Nå har Moskva tatt en avgjørelse

25/09/2023 10:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Moskva har tatt en stor beslutning.

Den russiske regjeringen har besluttet å innføre midlertidige eksportrestriksjoner på bensin og diesel for å stabilisere hjemmemarkedet, ifølge Reuters.

Tiltaket tar sikte på å senke forbrukerprisene, selv om spesifikke detaljer ikke er gitt.

Russland har slitt med drivstoffmangel og stigende drivstoffpriser på grunn av globale markedstrender og en svekket rubel.

Bloomberg rapporterte i slutten av august at Russlands eksport av raffinert drivstoff hadde falt til et lavpunkt på 15 måneder, delvis på grunn av sterk innenlandsk etterspørsel og noen produkter som overskred G7-prisgrensene.

Diesel- og gasseksporten, som utgjør rundt 45 % av Russlands oljeeksport, har falt til i underkant av 1 million fat per dag.

Samtidig har eksporten av bensin og blandingskomponenter gått ned med 43 % til 66 000 fat per dag. Denne handlingen kan ha innvirkning på det globale drivstoffmarkedet, spesielt hvis Russland er en stor eksportør av disse produktene.

Med en allerede svekket rubel og stigende drivstoffpriser kan dette tiltaket ha en dyp innvirkning på den russiske økonomien.

Dersom eksportrestriksjonene forlenges, kan det føre til ytterligere økonomiske og politiske spenninger, både i Russland og internasjonalt.