Tore Strømøy snakker ut om ny dokumentar

13/10/2023 11:16

redaktion

Nyheter
Foto: NRK/NTB
Foto: NRK/NTB
Nå deler han en trist beskjed.

Hvis du ikke kjenner igjen navnet Tore Strømøy, kanskje du husker han som «Tore på sporet»?

Tore Strømøy (63) ble en av Norges mest kjente TV-programledere da han i dette fantastiske programmet viet tiden sin til å gjenforene mennesker som hadde mistet kontakten med hverandre.

Tanken er at folk skal kontakte programmet for å få hjelp til å finne noen, ofte en slektning, som de ikke har sett på lenge.

Gjenforeningen arrangeres og vi er vitne til emosjonelle og trøstende møter mellom mennesker som har savnet hverandre lenge.

Tore ble raskt et symbol på samhold og godhet, og i mer enn ti sesonger ga han mange mennesker stor glede.

I 2022 vant han Gullruten for dokumentarserien «Gåten Agnes», som raskt ble en stor suksess på NRK.

I disse dager jobber han med et nytt TV-prosjekt: «Ingen elsker Bamsegutt».

Han forklarte til Se og Hør at det var vanskelig å holde seg objektiv mens man jobbet med dette prosjektet.

– Du vet de ulykkene hvor folk har vært innestengt i gruver langt under jorden, og så har de en liten, tynn gang ut? Jeg føler jeg sitter på toppen og holder den kontakten med «Bamsegutt» nede i gruven via nettet. At jeg er hans eneste håp og kontakt med omverdenen og den eneste som har tatt han på alvor. Det er klart jeg føler på ansvaret, fordi jeg blir engasjert i det, sier han til Se og Hør.

Han er på side med "Bamse".

– Men jeg ble oppgitt og sliten, og jeg har mange ganger hatt lyst til å hive prosjektet og tenkt: «Jeg orker ikke mer». Men så prøver jeg å finne ut av det og forstå hvorfor han reagerer som han gjør, og hvorfor han er lei seg. Jeg har blitt flinkere til å høre etter, selv om jeg har hatt episoder hvor jeg har hatt lyst til å be «Bamsegutt» reise en viss plass. Men jeg angrer meg fort etterpå.

Hensikten med begge dokumentarseriene er å belyse samfunnsfeil, som «Bamsegutt»-saken.

Historien handler om 'Bamsegutt' som reiser til Filippinene i 2012 med sin filippinske kone og sønn.

De skulle bare være der i noen måneder, men planene endret seg. Tolv år senere bor de fortsatt i slummen utenfor Cebu City på Filippinene og har ingen penger til å reise hjem.

«Bamsegutt» selv er syk, sønnene hans går ikke på skolen, de er sultne og har det ikke bra. Han mottar uføretrygd, men ytelsene reduseres fordi de bor i utlandet.

Det er skikkelig krise, utbrøt Strømøy til bladet.

«Bamsegutt» ba om hjelp mange ganger, men fordi han skriver dårlig, var det vanskelig for folk å ta ham på alvor.

Så Strømøy prøver prøver nå å rette samfunnets feil.

Den nye dokumentarserien har premiere i november.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.