Tour de France-ikonet har gått bort

02/12/2023 18:30

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Ikonet har gått bort.

Den anerkjente sportskommentatoren og danske Tour de France-legenden Jørn Mader er død etter lang tids sykdom.

Det bekrefter familien overfor TV 2.

Jørn Mader, som fylte 76 år, satte et betydelig preg på dansk sportsjournalistikk, spesielt i sine mange år som kommentator under Tour de France.

Det skriver Ekstra Bladet.

Fra 1989 til 2003 delte Jørn Mader kommentatorboksen med legendariske Jørgen Leth og sørget for et spektakulært lydspor til verdens største sykkelritt.

Etter syv år som stemmen i Tour de France, ble Mader overraskende erstattet av Thomas Kristensen.

Denne avgjørelsen sendte sjokkbølger gjennom idrettsverdenen, da både Jørn Mader og Jørgen Leth hadde oppnådd nesten legendestatus i Danmark på grunn av sine fremtredende beskrivelser av sykkelrittet på de franske veiene.

Ikke bare var Jørn Mader og Jørgen Leth et dynamisk kommentatorpar, men de oppnådde også berømmelse gjennom samarbeidet om boken «Last Tour» i fjor.

Etter utgivelsen la duoen ut på en foredragsturné, og delte innsikt og anekdoter fra sine mange år som stemmene bak Tour de France.

Vi i redaksjonen sender våre varmeste tanker til familie og andre pårørende i denne vanskelige tiden. Hedret være Jørn Maders minne.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.