Raser over billettpriser ved VM: 'Det er helt komisk'

02/12/2023 13:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
I Norge faller de av stolen på grunn av håndball-VM for kvinner.

Problemet er at det ikke er spillet på banen som har stjålet folks fokus de første dagene av turneringen.

Billettprisene til Norges kamper er så høye at det har skremt håndballfansen langt unna, skriver VG. For eksempel var tilskuertallet til åpningskampen mot Grønland historisk lavt.

En av dem som er gal over å måtte betale hele 900 norske kroner for en kveldsbillett i Stavanger, er den norske politikeren Mímir Kristjánsson.

– Jeg har ikke nok penger til å ha råd til det. En kveld i DNB Arena for 900 kroner. Det er ganske voldsomt. Det må jeg si, sier Kristjánsson til VG.

– Det er helt komisk. Spørsmålet er om man vil lage en folkefest slik at det er masse folk med fullt program, eller om man vil gjøre det slik at man har færre folk på tribunen og får mer penger ut av det.

Ifølge norske medier er det kun noen få billetter som legges ut for salg for cirka 400 kroner for hver kamp. Dette er imidlertid de desidert dårligste setene.

Norges Håndballforbund opplyser at billettsalget til Norges kamper har vokst litt de siste dagene, men det er fortsatt ikke noe som kan resultere i fullsatte haller.

Langt ifra.

Og derfor vurderer Norges Håndballforbund å redusere billettprisene i mellomrunden.

– Det er et tilbud som vil føre til et betydelig prisavslag, og det gjelder alle deler av tribunen. Målet er å lansere det i løpet av de neste dagene, når vi har avklart alle detaljer med billettleverandøren, sier Lars Hojem Kvam, leder for medier og kommunikasjon i Norges Håndballforbund.

I Danmark koster en billett til de danske VM-kampene et sted mellom 285 og 960 danske kroner.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.