Vill anklage: Regjeringen har kidnappet landslaget

23/11/2023 11:00

Emma

Sport
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Etter en uavgjort kamp forsøkte regjeringen å kidnappe landslaget.

Venezuela har anklaget regjeringen i Peru for å «kidnappe» det venezuelanske fotballandslaget.

Det melder nyhetsbyrået AFP.

Anklagen kommer etter at Venezuela hevder at regjeringen i Peru har nektet å la det venezuelanske lagets fly fylle drivstoff etter uavgjort mellom de to landene.

Kampen endte 1-1 og var en del av kvalifiseringen til fotball-VM i 2026.

– Den peruanske regjeringen har tatt enda en vilkårlig handling mot venezuelanerne ved å hindre flyet i å fylle drivstoff og bringe spillerne tilbake, sier Yvan Gil, Venezuelas utenriksminister, på sosiale medier.

– Dette er kidnapping som hevn mot laget vårt som spilte en ekstraordinær kamp, la han til.

Skittkastingen begynte allerede etter kampen, da venezuelanske spillere anklaget politiet i Peru for å ha slått dem mens de hilste på fansen etter siste fløyte tirsdag kveld lokal tid.

Den venezuelanske spilleren Nahuel Ferraresi har vist en bandasje på høyre hånd, som han sier han har på seg fordi politiet i Peru slo ham.

Det ble en turbulent kveld i den søramerikanske kvalifiseringsrunden. Kampen mellom Brasil og Argentina bød også på uro i form av sammenstøt mellom fansen.

Den peruanske regjeringen sa at den ikke hadde «beordret noen tiltak for å forhindre tanking av flyet».

Peru vil «ta skritt for å løse denne situasjonen så snart som mulig», heter det. Regjeringen sier også at dette var kommersielle forsyningsrestriksjoner som staten ikke har kontroll over.

Det involverte flyselskapet Rutaca sier at flyets betydelige forsinkelse var et resultat av sikkerhetskontroller på flyet.