Ekspert advarer eiere av Google-kontoer: Gjør det nå eller ta konsekvensene

22/11/2023 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Om ikke lenge vil Google slette millioner av kontoer.

Selskapet starter nå en omfattende rensing av gamle kontoer i slutten av måneden.

Hvis brukere ikke logger på sine inaktive kontoer, vil de miste tilgangen til utallige bilder, videoer og e-poster som er lagret i Gmail, Dokumenter, Disk eller Google Foto.

Nettopp dette har utløst en advarsel fra teknologieksperten, Nicholas Worley, som er spesielt rettet mot familier og foreldre. Det skriver The Mirror.

Eksperten understreker viktigheten av at brukerne handler på Googles kunngjøring, og her henvender han seg spesifikt til de som administrerer Google-kontoer for barna sine samt de som administrerer en avdødes konto.

Han advarer om at Google sletter millioner av inaktive Gmail-kontoer, som inkluderer e-poster, dokumenter, regneark, kalenderavtaler, bilder og videoer.

Eksperten oppfordrer derfor brukere til å logge på, lagre eller ta sikkerhetskopier av sine verdifulle minner og historier.

Googles beslutning om å slette inaktive kontoer ble først kunngjort i mai 2023, med henvisning til at ubrukte kontoer er mer sårbare for kompromittering.

Det har også blitt avslørt at inaktive kontoer er minst 10 ganger mindre sannsynlige for å ha to-trinns bekreftelse satt opp sammenlignet med aktive kontoer, noe som øker risikoen for hacking.

For å holde de gamle Google-kontoene dine aktive og unngå sletting, logg inn og utfør litt aktivitet ved hjelp av Google-tjenester. Du kan enten sende eller lese en e-post, se en YouTube-video eller bruke Google Disk.