Ukrainas president Zelensky har overlevd fem mordforsøk

21/11/2023 21:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zelensky har avslørt at han har overlevd minst fem eller seks drapsforsøk fra russiske styrker siden invasjonen startet.

I et eget intervju med The Sun sammenlignet Zelensky opplevelsen av disse attentatforsøkene med å håndtere Covid – noe som gradvis ble lettere å håndtere over tid.

Zelensky møtte The Suns Jerome Starkey ved hans sterkt befestede hovedkvarter i Kiev. Han beskrev det første attentatforsøket som urovekkende, likt det første utbruddet av Covid, men sa at påfølgende forsøk ble mindre skremmende.

Han forklarte at det første forsøket forårsaket panikk, men senere forsøk var ikke så alvorlige, på samme måte som folk tilpasset seg å leve med Covid. Under intervjuet holdt Zelensky seg fast på Ukrainas sterke vilje til å beseire Russland.

Til tross for trettheten fra konstante luftangrep og ødeleggelser, understreket han at folket hans ikke var klare til å gi opp eller gå på akkord med Russland.

Når det gjelder forsøkene på å fjerne ham fra makten, avslørte Zelensky at Russland fortsatt "veldig ønsker" å velte ham. Han kjenner kodenavnet til deres siste operasjon, «Maidan 3», som har som mål å endre det ukrainske presidentskapet.

Zelensky uttalte at Russland ønsker å bruke alle midler for å nå dette målet, inkludert ikke-dødelige metoder.

Zelensky kom også inn på den pågående krigssituasjonen. Han erkjente at Ukrainas motoffensiv ikke hadde kommet så mye som håpet, men avviste påstandene om at krigen hadde stanset.

Han understreket behovet for mer suksess på slagmarken og viktigheten av luftmakt, som Russland dominerer for tiden.

I det omfattende intervjuet diskuterte Zelensky også Ukrainas etterretningsoperasjoner, krigens innvirkning på folket hans og den globale oppfatningen av konflikten.

Han gjentok sin forpliktelse til å fortsette kampen mot russisk aggresjon og sin vilje til å oppnå en rettferdig fred for Ukraina.