Har landet mistet noe av den suverene militærmakten som USA har hatt i flere tiår? Svaret sier mye om situasjonen i USA, men også resten av verden, akkurat nå.
USAs tidligere motstander Russland har angrepet et europeisk land, mens USAs støtte har begynt å avta.
Amerikas fiende Nord-Korea har sendt millioner av våpen til Russland spesielt i krigen mot Ukraina.
USAs fiende Iran har angrepet USAs nære allierte Israel i et direkte angrep i helgen.
Betyr dette at USA har mistet noe av den suverene militærmakten som har fungert avskrekkende for landets fiender i flere tiår. Holdt en slags verdensorden på plass?
Både og, heter det i svaret fra en ekspert.
Irans angrep i helgen er faktisk et godt eksempel på det.
«Iran viste en stor ansvarsfølelse i angrepet mot Israel ved å si at det kom i god tid, slik at Israel kunne forberede seg med hjelp fra USA. Det viser at de fortsatt er redde for USA, sier Peter Viggo Jakobsen, førsteamanuensis ved Forsvarshøgskolen, til BT
Hvis man ser på reell militær styrke, er USA – slik tilfellet har vært siden Sovjetunionens fall – verdens desidert øverste militærmakt.
I årevis har det fungert som en avskrekking for potensielle fiender av venner over hele verden.
Men likevel, med sin invasjon og krig mot Ukraina, for eksempel, har Russland likevel klart å sette spørsmålstegn ved USAs militære hegemoni, ettersom den tidligere ubetingede støtten til en demokratisk stat mot en stor motstander vakler voldsomt.
Samtidig kan en eventuell storkrig i Midtøsten føre til at USAs ikke uendelige ressurser blir enda færre.
For Peter Viggo Jakobsen har det imidlertid ingenting å gjøre med om USA fortsatt er verdens sterkeste militærmakt.
«USA er den desidert sterkeste militærmakten i verden. Når det fortsatt er noen spørsmålstegn om USA og noen skyer på himmelen, handler det ikke om deres militære evne, men om at USAs politiske system er dysfunksjonelt, slik at de for eksempel ikke kan bli enige om støtte til Ukraina , sier den danske eksperten.
Han viser til at en stor hjelpepakke til Ukraina, Israel og Taiwan fortsatt er strandet i den amerikanske kongressen etter flere måneder, der den Trump-vennlige presidenten i Representantenes hus, Mike Johnson, blokkerer en avstemning.
Hjelpepakken fra USA på flere hundre milliarder kroner kan likevel ende opp med å bli stemt gjennom.
Men inntil da er det i økende grad et USA som synes det er vanskelig å vise sin militære overlegenhet rundt om i verden.
Og likevel ikke.
For da Iran i forrige uke gjorde det klart at de ønsket å angripe USAs nære allierte Israel, kom bistanden uten å nøle.
«USA kan fortsatt levere. Det så vi med den veldig raske støtten de ga Israel i helgen, sier Peter Viggo Jakobsen.