Været i Norge tar en ny vending: Nyt varmen mens du kan

03/05/2024 14:43

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slik blir været framover.

Meteorolog Roar Teigen fra StormGeo melder om en endring i værmønsteret. Selv om helgen starter varmt med opptil 25 grader på lørdag i Sør-Norge, spesielt på Østlandet, vil situasjonen snu fra søndag.

"Fredag og lørdag blir fint. Lørdag blir det opp mot 25 grader flere steder på Østlandet," sier Teigen til TV 2.

Denne uken har mange allerede nytt sommervarmen med temperaturer godt over 20 grader i hele Sør-Norge, og aktiviteter som bading, soling og is-spising har vært populære. Men meteorologen advarer om at den gode værsituasjonen ikke vil vare. Fra og med neste uke blir det kjøligere og mer ustabilt vær.

Selv om det ikke blir snakk om høstlige tilstander med kontinuerlig regn og sterk vind, vil temperaturene synke betydelig, og været blir mer variert – en tilbakevending til det mange kjenner som en klassisk norsk vår.

Teigen poengterer at selv om været ikke blir direkte dårlig, er det en merkbar endring fra de nesten tropiske dagene vi nettopp har opplevd. Det skriver TV2.

"Det er ikke høsten som kommer tilbake med øs pøs regnvær og kraftig vind. Men det blir noen byger og vekslende vær. Rett og slett en klassisk norsk vår," forklarer han.

I nord, spesielt i Troms og Finnmark, har temperaturene vært betydelig lavere sammenlignet med Sør-Norge, og denne trenden ser ut til å fortsette.

Forklaringen på nedgangen i sommervarmen er kompleks og innebærer en rekke ulike værfenomen som vil påvirke landet i løpet av neste uke, noe som fører til varierende værforhold over hele landet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.