Værvarsel: Her kan det bli opp mot 20 grader

14/10/2024 13:33

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Meteorologene melder om uventet varme.

Selv om flere steder i Norge forbereder seg på et siste innslag av vinterkulde, rapporterer Meteorologisk institutt at noen regioner fortsatt kan få et hint av sommervarme denne uka.

Høsten har satt sitt tydelige preg over hele landet, og temperaturene har sunket merkbart. Til tross for dette kan enkelte områder oppleve en kortvarig opptur med mildere vær. Det melder Nettavisen.

Ifølge Meteorologisk institutt vil varmere luftstrømmer gi en smak av sommer etter en kjølig start på uka.

Meteorologene skriver på X (tidligere Twitter) at det kan bli temperaturer opp mot 15 til 20 grader mot slutten av uken. I Midt-Norge kan temperaturen til og med overstige 20 grader, spesielt hvis fønvinden gjør sitt inntog.

Før vi får glede av det milde været, må de fleste imidlertid gjennom minst ett døgn med kjølige temperaturer. Sør-Norge kan forvente en kald natt, spesielt på Østlandet hvor bakkefrost kan forekomme. Det advares om at man kan måtte skrape is fra bilrutene tirsdag morgen.

I Nord-Norge er værforholdene noe annerledes, med mye nedbør på vei.

Meteorologisk institutt har utstedt et gult farevarsel for Ofoten og deler av Salten, hvor det ventes mellom 35 og 50 millimeter regn i løpet av en 12-timers periode fra tirsdag kveld til onsdag ettermiddag.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.