Var Emilie Meng den første? Ekspert deler bekymringsfulle ord

19/01/2024 09:00

Emma

Nyheter
Foto: Privat / Politi
Foto: Privat / Politi
Var Emilie Meng den første?

En sjokkbølge gikk gjennom Danmark da en 13 år gammel jente på mystisk vis forsvant fra jordens overflate om våren.

Politiet var raskt ute med å konstatere at det kunne være noe kriminelt, og det viste seg å stemme da de senere fant henne på en 32 år gammel manns adresse i Korsør.

Og selv om detaljene så langt har vært sparsomme i den grusomme saken, har tiltalen nå sett dagens lys, og derfor har også nye detaljer kommet frem.

I tiltalen, som B.T.  har fått tilgang til, kommer det frem grusomme detaljer i sakene mannen er tiltalt i. Tiltalte er tiltalt for å ha truffet den 13 år gamle jenta og sykkelen hennes, før han tok henne til fange og plasserte henne i bagasjerommet på bilen hans.

Flere detaljer om fengslingen og drapet på Emilie Meng har blitt avslørt, men av hensyn til familie og slektninger har Dagens.dk valgt å ikke avsløre alle opplysninger.

Likevel har saken, som rystet hele Danmark, utløst enda flere spekulasjoner.

Profileringsekspert Charlotte Kappel og tidligere drapssjef i København-politiet, Jens Møller, har begge uttrykt overraskelse over gjerningsmannens atferdsmønster:

– Det er veldig uvanlig at det går så mange år mellom forbrytelsene, sier Charlotte Kappel til TV 2.

Hun påpeker at det er sjelden at en gjerningsmann begynner med en så alvorlig forbrytelse som drap og deretter venter seks år før han slår til igjen:

– Enten er ikke drapet på Emilie Meng den første forbrytelsen han har begått, eller så var det en ulykke at hun ble drept, legger hun til.

Jens Møller forteller at politiets arbeid i slike saker er omfattende, men relativt enkelt.

Det innebærer å søke etter spesifikk informasjon om den mistenkte, for eksempel DNA, fingeravtrykk, bilregistreringsnummer, teledata og lignende.

I tillegg etterforsker politiet lignende uløste saker, basert på gjerningsmannens tilnærming. «Frihetsberøvelse» er et nøkkelord i denne sammenhengen.

Jens Møller påpeker også at det ikke kan utelukkes at 32-åringen kan være involvert i andre saker, men at politiet ikke kan ha funnet tilstrekkelig bevis til å sikte eller sikte.

Rettssaken mot 32-åringen, som erklærer seg ikke skyldig i anklagene mot Emilie Meng og den da 15 år gamle jenta, men delvis innrømmer fakta i saken mot den da 13 år gamle jenta, starter i retten i Næstved 14.

Læs også:

7 grunner til at noen fryser mere enn andre Det er ikke bare vinden og været. Det kan være noen helt spesielle grunner til at du fryser mer enn andre.
Dette lar hun ligge i skoene over natten – så blir skoene på magisk vis som nye En genial metode for å gjøre skoene så gode som nye igjen har nå sett dagens lys.