Vilt gjennombrudd: DNA-spor fører til pågripelse for drap på 34-åring

09/02/2024 11:00

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 53 år gammel mann er nå pågrepet og siktet for drapet natt til 1. januar 1990.

En 53 år gammel mann er pågrepet og siktet for drapet på 23 år gamle Hanne With på Nørrebro i den danske hovedstaten, København, natt til 1. januar 1990.

Det opplyser København-politiet onsdag morgen i en pressemelding.

Arrestasjonen er gjort mulig takket være utviklingen innen DNA-teknologi.

København-politiet har særlig konsentrert seg om analyser av DNA-materiale funnet på drapsofferets bukser, som mest sannsynlig stammer fra gjerningsmannen.

Ifølge politiet har en analyse utført av Avdeling for rettsgenetikk ved Rettsmedisinsk avdeling vist at DNA-materialet kommer fra et nært familiemedlem til en konkret person hvis DNA er funnet i politiets DNA-register.

Den 53 år gamle mannen møter til forberedende rettsmøte i Dommervakten i København byrett onsdag klokken 09.30.

Ifølge Ekstra Bladet jobbet With som prostituert. Drapet skjedde da hun fikk besøk av en kunde som slo henne og stakk henne med en kjøkkenkniv.

Den antatte gjerningsmannen ble tirsdag pågrepet på sin arbeidsplass i Nordjylland. Ifølge politiet har han bodd i området rundt Ebeltoft, Grenaa og Randers i mange år.

Tiltaltes DNA er analysert av Rettsgenetikkavdelingen det siste døgnet.

– Resultatene viser at mannen med stor sannsynlighet er forfatteren av DNA-materialet på offerets klær, heter det i pressemeldingen.

– En rekke etterforskningsskritt vil nå avdekke saken ytterligere.

Politiet har funnet ham ved såkalt slektskapsransaking, der DNA-spor fra den antatte gjerningsmannen sammenlignes med eksisterende materiale i politiets DNA-register.

I stedet for å søke etter en matchende profil, ser du etter nære familiemedlemmer til personen som har deponert deres DNA.

Læs også:

Pensjonist sparte 4000 kroner på å skru av dyrt apparat: Skurken sto i kjelleren Det kan være mye penger å spare ved å sørge for at de strømkrevende apparatene i hjemmet ikke står og bruker bort fra den dyre strømmen. Melinda fikk vite dette da hun oppdaget en enhet i kjelleren som brukte penger.
Advarsel: Drikker du for mye av dette kan det være ekstremt helsefarlig Forskere har oppdaget at det å drikke for mye av dette kan forårsake betydelig skade på leveren.