Lege med gode nyheter for late menn: Resirkulering er faktisk et alternativ

02/02/2024 18:00

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Da kan du vente lenger med klesvasken!

Nye retningslinjer gir menn en fordel, da eksperter har bekreftet at det er mulig å bruke underbukser to dager på rad uten store helserisikoer.

Ifølge hudleger er det ikke observert økt risiko for infeksjoner eller andre helseproblemer ved gjenbruk av undertøy i to dager. Dette melder Express.

Avhengig av fysisk aktivitet

Studier tyder på at løstsittende typer undertøy, for eksempel boksershorts, er mer egnet for denne praksisen.

Dr. Anju Methil, en hudlege tilknyttet ClinicSpots i India, fortalte Daily Mail:

"For personer med lav fysisk aktivitet og minimal svetteproduksjon kan det være akseptabelt å bytte undertøy annenhver dag. Boxershorts og lignende løstsittende stiler kan tillate litt lengre bruk."

Ikke optimalt

En annen ekspert understreker imidlertid at resirkulering av undertøy ikke er den ideelle løsningen.

Dr. Chun Tang, fastlege og medisinsk direktør ved Pall Mall Medical i Nordvest-England, sa til Daily Star: «Selv om det ikke er optimalt å bruke det samme undertøyet i flere dager, kan pustende boksershorts i bomull gjenbrukes i to dager, forutsatt god hygiene opprettholdes."

Dr. Imidlertid bemerket Tang at kvinner ikke bør følge den samme praksisen. Han la til: "For kvinner utgjør gjentatt bruk av det samme undertøyet helserisiko på grunn av bakterieoppbygging og svette."

Potensiell risiko

Men det er fortsatt noen risiko forbundet med denne praksisen for menn, inkludert risikoen for soppinfeksjonen kjent som "jock itch".

Hudpleieekspert Sarah Roberts forklarte: "Selv om menns boksershorts har mindre direkte hudkontakt enn kvinners truser, er det fortsatt risiko forbundet med menns undertøy, spesielt ved gjentatt bruk."

Dr. Arkitekt Aggarwal fra ClinicSpots advarte de som vurderer å fortsette å bruke de samme underbuksene.

Hun uttalte: "Hvis du opplever ubehag, kløe eller uvanlig utflod, bytt undertøy umiddelbart og oppsøk lege om nødvendig."

Hun la til ytterligere råd til kvinner: "Kvinnens underliv har flere folder og sprekker som lettere samler opp fuktighet og bakterier sammenlignet med mannlige kjønnsorganer."