Voldsomt vær på Vestlandet: Bobil blåste av gårde og tok fyr

21/10/2024 07:13

Yvonne

Nyheter
Illustasjonsfoto: Shutterstock
Det varslede uværet på Vestlandet skaper store problemer. Trær er blåst ned, strømmen er borte og både skoler og broer stenges.

Meterologisk institutt har varslet om sterk vind med opp til 43 meter per sekund i kastene mandag enkelte steder på Vestlandet.

Vinden har allerede skapt store problemer.

Mandag morgen ble en bobil tatt av vinden. Den fløy 4 til 5 meter og tok fyr da den landet.

Skoler stenges
Det er sendt ut både gult og oransje farevarsel om kraftig vind på nesten hele Vestlandet mandag morgen. Det er meldt om sterk vind og fare for orkan på kysten av Ytre Sogn og Sunnmøre fra mandag morgen.

Mandag morgen ventes lokalt svært kraftige vindkast på 38–43 meter per sekund, først fra sør, senere fra sørvest, og opptil sterk storm på 30 meter per sekund, det kan hende orkan på 33 meter per sekund på kysten, skriver Meteorologisk institutt i farevarselet på værtjenesten Yr.no.

Ifølge meteorologene er den kraftigste vinden ventet på kysten og i fjellet.

"Vinden avtar gradvis mandag ettermiddag, først i sør", opplyser instituttet.

I følge avisen Fjordenes Tidende har Kinn kommune bestemt at elever som er nødt til å krysse Måløybrua, skal ha hjemmeundervisning. Kommunen har også leid inn en skyssbåt for å frakte kommunalt ansatte helsearbeidere på jobb mandag morgen siden brua etter all sannsynlighet blir stengt.

Bobil i flammer
Tidlig mandag morgen måtte nødetatene i Kvinnherad rykke ut etter meldinger om at en bobil hadde blitt blåst 4-5 meter av gårde og tatt fyr. Det skriver Vest politidistrikt i politiloggen.

Operasjonsleder Tore-Andre Brakstad opplyser om at ingen befant seg i bobilen, men den befinner seg tett på to hus.

"Det er meldt om store flammer på stedet", sier Brakstad, sa han ved 6-tiden mandag morgen.

20 minutter senere var brannen slukket.

Strømmen er borte
I Stavanger har flere trær blåst over ende, melder Stavanger Aftenblad.

I Vestland er over 1400 abonnenter uten strøm, melder strømselskapet BKK ifølge Bergens Tidende. Flest er rammet på Tysnes.

Oransje farevarsel
Det er ventet voldsomt vær på Vestlandet store deler av mandagen. Folk oppfordres til å unngå å bevege seg utendørs på utsatte steder, og feste alle løse gjenstander - hvis det ikke allerede er gjort. Unødvendige reiser frarådes, og det kan forventes avlyste ferje- og flyavganger og lukede broer og veier.

I meldingen fra Meterologisk institutt nedenunder, kan du se hvor det forventes at vinden blir kraftigst.