Wagner-sjef avviser russiske rapporter om fremgang

18/05/2023 20:50

Emma

Nyheter
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Russlands forsvarsdepartement tar feil i sine påstander om fremgang i Bakhmut, ifølge Jevgenij Prigozjin.

Jevgenij Prigozjin, lederen for den paramilitære Wagner-gruppa, avviser det russiske forsvarsdepartementets påstander om fremgang i Bakhmut.

Det skriver Institute for War Studies (ISW) i Washington D.C. i sin siste oppdatering onsdag kveld amerikansk tid.

Han kritiserte også forsvarsdepartementet for feilaktig å fremstille russiske retretter som landets styrker som inntar nye stillinger.

ISW skriver at Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maljar hevder at Ukraina rykker frem i uspesifiserte områder på byens flanker.

En talsmann for den ukrainske hæren sa det samme onsdag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

"Vi er engasjert i en vellykket defensiv manøver (og red.) motoffensiver, og i løpet av dagen har våre styrker rykket opp til 500 meter i visse områder," sa han.

Talsmannen sier imidlertid at han ikke ser noen indikasjoner på at russiske styrker er i ferd med å gå tom for ammunisjon.

Dette er noe Jevgenij Prigozjin har hevdet lenge.

– Fienden vil ta over byen etter eget forgodtbefinnende, ved å bruke alle systemer og kalibre, sier talsmannen.

"De flytter nye styrker [til Bakhmut], hovedsakelig fallskjermjegere, i et forsøk på å oppnå en slags midlertidig suksess."

Byen med en gang 70.000 innbyggere har blitt sentrum for kampene.

Den russiske regjeringen ser på Bakhmut som et springbrett for å erobre resten av Ukrainas østlige Donbas-region på grensen til Russland.

Jevgenij Prigozjin selv ser ut til å si at Ukraina nå har overtaket i Bakhmut.

– Til tross for at fienden bare har noen få prosent av territoriet i Bakhmut, ser det ikke ut til å være mulig å omringe fienden, sier han.

- Som et resultat av fiendens fremrykning ... Har russiske fallskjermjegere rykket frem i stillinger som er fordelaktige for fienden?